Így reagáltak az elemzők a BTC 30 000 alá esésére

spot_img

Újabb esésen van túl a legnagyobb kriptopénz. Bár a BTC a cikk megírásakor újra 31 000 dollárnál áll, az elmúlt 24 órában lement egészen a 29 500 dolláros szintig. Ez több, mint 12 000-el alacsonyabban van, mint a nemrég beállított történelmi csúcsa.

A CryptoSlate arra hívta fel a figyelmet, hogy az open interest nagysága miatt tudott ekkorát esni az árfolyam. Az open interest, vagyis a határidős szerződéseken nyitott pozíciók nagysága extrém magasságokba emelkedett. Emellett minden nap 200 és 500 millió dollár értékben likvidáltak vesztes pozíciókat a tőzsdék. Ez pedig az árfolyamokban is nagy kilengéseket okoz.

A 30 000 dollár alatti beesésre már figyelmeztetett Bill Barhydt kereskedő. Viszont ez szépen beleillett az előrejelzésébe. Az elemzése szerint a Bitcoin pontosan annak a trendcsatornának az alsó vonaláról pattant meg, ami decemberben kezdett kirajzolódni. Szerinte ez bikás jel és a BTC folytatni fogja az emelkedését. Február végére a Bitcoin a 36 000 és a 60 000 dollár között mozoghat.

A Decrypt elemzői szerint nem kell pánikolni a 30%-os korrekció kapcsán. Elég, ha visszagondolunk az előző bikás ciklusra: akkor legalább hatszor esett meg, hogy 30%-ot vagy többet esett a Bitcoin árfolyama.

A fentiekkel ellentmondva, a népszerű Michael van de Poppe elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy a korrekció folytatódik és még koránt sincs meg az alja. Van de Poppe szerint már a következő napokban megtalálhatjuk az alját, aztán jöhet a gyakran korrektív február.

Clockwork szerint – aki egy az előfizetőink számára elérhető kereskedők közül, korrigál a piac és éppen egy lefelé tartó ékben vagyunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img