Film készül a Wallstreetbets pumpájáról

spot_img

A kriptopénz ipar ikonikus ikerpárja, Cameron és Tyler Winklevoss következő nagy dobása egy film lesz: a Wallstreetbets online közösség által felpumpált GameStop részvények és az emiatt csőd szélére kerülő alapkezelő történetét fogják elmesélni.

A sztori a múlt héten robbant igazán, amikor a világ szinte összes sajtóterméke foglalkozott a témával. Mi is írtunk róla, ha mélyebben érdekel a történet:

Így roppantotta meg a Wall Street-et egy „csomó idióta” az internetről

A sztori még korántsem ért véget, a gazdasági sajtó még mindig kiemelt helyen foglalkozik annak utóéletével. Érdekes lesz látni például azt, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet mire jut az üggyel, kit nevez ki felelősnek. A lezáratlanság ténye nem tartja vissza a Winklevoss testvéreket attól, hogy producerként lépjenek fel és az MGM stúdió közreműködésével elkészítsék a filmet.

Az ikrek megvették a jogokat Ben Mezrich készülő könyvéhez, ami szintén a Wallstreetbets sztorival foglalkozik. A The Antisocial Network címen futó könyv az író sokadik műve lesz a online közösségek témában: korábban az ő könyvéből készült a Facebook-sztorit feldolgozó “The Social Network – A közösségi háló” című film is. Esélyes, hogy a New York Times újságírója lesz a forgatókönyv írója is.

Az ikrek nevében eljáró executive producer Aaron Ryder lesz, akinek az Érkezés című filmet is köszönhetjük.

Közgazdaság témából nagyon nehéz élvezhető filmet gyártani. Eddig a “The Big Short”, magyarul az “A nagy dobás” járt hozzá a legközelebb. A film a 2008-as gazdasági válság előtt, az ingatlanbiztosításokat shortoló Michael Burry történetét mesélte el. A 2015-ös film szintén egy könyvadaptáció volt. De amíg egy könyvben egyszerűen leírhatók bizonyos gazdasági fogalmak, a film arra kényszerült, hogy ezeket egy-egy bevágás erejéig, a fürdőkádban pezsgőző Margot Robbie magyarázza el a nézőknek. Több év távlatából talán a legtöbb nézőben ezek az sajátos jelenetek maradtak meg a fejében, ha a filmre gondol.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img