Le is foglalták és nem is: a német rendőrök sem tudták feltörni az 1700 bitcoint tartalmazó tárcát

Megosztom

A német rendőrség két évvel ezelőtt letartóztatott egy férfit, aki mások számítógépére telepített programokkal bányászott magának BTC-t. A bíróság végül rács mögé küldte az illetőt, aki a napokban szabadult a börtönből.

Habár a hatóságok papíron lefoglalták az általa kibányászott 1700 bitcoint (nagyjából 50 millió eurót), ahhoz a mai napig nem tudtak hozzáférni, szakértőik ugyanis képtelenek voltak feltörni a tárcát védő privát kulcsot. Ez a bankkártyáknál használt pin-kód kriptopénzes megfelelője, amit csak kizárólag a bitcoin tárcák tulajdonosai ismerhetnek.

Többször is kértük a tettest, de nem segített nekünk. Az is lehet, hogy már elfelejtette a jelszót – nyilatkozta a rendőrség szóvívője.

Az interneten sokan feltették a kérdést, hogy ha a rendőrök nem férnek hozzá a coinokhoz, akkor mégis hogyan mondhatják azt, hogy lefoglalták őket. Noha a pontos választ erre a kérdésre mi sem ismerjük, meglehet, hogy csupán egy jogi trükkről van szó. Amennyiben a coinok hivatalosan már a hatóság tulajdonában vannak, azok engedély nélküli felhasználása lopásnak minősülhetne. Ha az elkövetőnek egyszer mégis eszébe jutna a hozzáféréshez szükséges kód, a bitcoinok esetleges elköltése után a rendőrök ismét őrizetbe vehetnék őt.

A kommentelők között akadtak olyanok is, akik megpróbáltak a rendőrség segítségére sietni a néhol komolyabbnak tűnő, máskor inkább bohókás ötleteikkel:

  • Csak ki kellene szabni rá egy 50 millió eurós bírságot, és amíg nem fizet, levonni a fizetéséből. Szerintem hamar eszébe jutna az a jelszó.
  • Miért nem klikkelnek rá a jelszó helyreállítása gombra? Talán nem tudják a választ arra a biztonsági kérdésre, hogy ki volt harmadikban az osztályfőnöke?

Ha ti is szeretnétek segíteni a német rendőrök munkáját, a hétvégén gurítsatok le egy korsóval a tiszturak egészségére.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel