Feltörték a Blockfolio-t, de 10 dollárt fizetnek, ha most regisztrálsz

spot_img

Rasszista üzenet jelent meg ma reggel a Blockfolio felhasználók készülékein. A népszerű árfolyam követő alkalmazás által küldött jelzés szerint, minden fekete bőrű felhasználót azonnali hatállyal kitiltottak a rendszerből és az itt tárolt vagyonukat is elkobozták. A Blockfolio nemrégiben indította el a kriptopénzek vásárlására és kereskedésére lehetőséget adó szolgáltatását (Blockfolio Invest), amit az FTX-el közösen vezettek be.

Mint kiderült, az app hírszolgáltató részlegének egyik tartalom gyártóját törhették fel és így küldhették el a sértő megjegyzést. A Blockfolio más rendszereit a behatolás nem érintette, a felhasználók itt tárolt értékeit és adatait semmi sem veszélyeztette.

A Blockfolio egy gyors közleménnyel reagált a történtekre, ami szerint már vizsgálják az esetet és mélységesen sajnálják, hogy minderre sor kerülhetett. Egy gyors biztonsági ellenőrzés miatt egy időre az árfolyam követő rendszer működését is felfüggesztették, de ennek újraindítása már jelenleg is folyamatban van.

A történtek miatti fájdalomdíjként minden olyan Blockfolio felhasználó, akinél már engedélyezve van a kereskedő szolgáltatás, 10 dollár értékű jutalmat kap a számlájára, de ugyancsak 10 dollárt kaphat az (de maximum egymillió ember), aki még ezen a héten regisztrálja magát az app Invest felületén.

A Blockfolio Invest kriptovaluták és tokenizált részvények vásárlására ad lehetőséget és kialakításában elsősorban a hétköznapi felhasználókat célozza. Használata jutalékmentes, a mögöttes piacot az FTX biztosítja. A kereskedés mellett egy bónusz rendszer is fut a felületen, ami 1 db véletlenszerű kriptovalutával jutalmaz minden 10 dollár feletti tranzakciót. Az appon belüli minimális vásárlás összege 1 dollár, a jelenleg támogatott befizetési módok: USD, EUR(SEPA), AUD és BRL. Az itt megvásárolt tokeneket az appból is ki lehet utalni.

A Blockfolio-t tavaly vásárolta fel az FTX, a tőzsde 250 millió dollárt fizetett a 6 millió felhasználóval rendelkező kriptós alkalmazás megszerzéséért.

Ezért szeretjük az FTX-et

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img