Hány BTC-be fáj egy Tesla?

spot_img

Most, hogy a világ vezető elektromos autó gyártója megjelent a piacon egy brutális, mintegy másfél milliárd dolláros befektetéssel, mindenki azt találgatja, hogy vajon mennyit kell fizetni egy Tesláért, ha kriptopénzzel szeretnénk vásárolni. De nem csak a csillagászati befektetés miatt került elő a kérdés, hanem azért is, mert a gyártó hamarosan bitcoint is elfogad az autókért, így különösen időszerű áttekinteni a kérdést. When Lambo helyett when Tesla.

A Decrypt remek összefoglalója szerint egy Tesla most modelltől függően 1 és 3,33 közötti BTC összegbe kerül.

A jelenlegi csúcsmodell, a Model S 149 990 dollárba kerül, ez mai árfolyamon 44 443 536 forint, 3,33 bitcoin. Megspórolhatunk azonban 0,25 BTC-t, ha nem kérjük az önvezető funkciót, dehát hamár lúd, legyen kövér, miért is akarnánk ezt megspórolni.

A Tesla másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt

De ahhoz, hogy egyáltalán megrendelhessük a jármű-csodát, le kell perkálnunk 1000 dollárt, vagyis 0,025 bitcoint. De ha csak későn szálltunk be a bitcoin buliba, és nem vagyunk különösebben vagyonosak, de annyira azért igen, hogy egy szerényebb elektromos autót vehessünk magunknak, természetesen erre is kínál megoldást Musk cége.

Nem vagy őrült, helyesen döntöttél

Ebben az esetben a mi választásunk a Model 3 Standard Range Plus-re fog esni, ebből viszont hiányzik néhány dolog, úgymint:

  • Teljes önvezető funkció
  • Összkerék meghajtás
  • Nagyobb hatótáv

Ezért az autóért még egy egész bitcoint sem kell fizetnünk – feltéve, hogy marad ilyen magasan az árfolyam -, hiszen 37 990 dollárt kérnek érte. Ezért persze a Teslának lehetünk hálásak, hiszen ők tolták ilyen magasra az árfolyamot. A következő már megint egy költségesebb típus, a Model Y 59 990 dollárba kerül, ez nagyjából 1,5 bitcoin.

Ebben viszont már ismét van összkerék meghajtás, 10 000 további dollárért, vagyis 0,25 bitcoinért pedig még a teljes önvezető funkciót is megkapjuk. De még vonóhorgot is kaphatunk, 0,025 BTC ellenében, ha trágyát, vagy esetleg motorcsónakot szeretnénk vontatni.

Egy Cybertruckért most durván két bitcoint kell utalnunk, azonban mire év végére sorozatgyártásba kerül, addigra lehet, hogy egy is elég lesz. Ráadásul hamarosan az első hazai Tesla kereskedés is megnyílik, így még a külföldről való behozatallal sem kell bajlódnunk.

A Tesla 1 500 000 000 dollárért bitcoint vett!!!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img