Megvolt az Ethereum első napja a chicagói árutőzsdén

Megosztom

Régóta vártuk már, hogy milyen lesz az Ethereum első napja a chicagói árutőzsdén. Hétfőn pedig megtörtént az első kereskedési nap, amiben összesen 30 millió dolláros volument kereskedtek össze.

A Cointelegraph értesülései szerint az első napon a tőzsdén összesen 388 darab Ethereum határidős szerződést cseréltek. Ebből 303 volt februári lejáratú, 83 márciusban ér véget és csak egy áprilisi lejáratút vettek.

A CME-n minden szerződésben 50 ETH található és a minimum kereskedési mennyiség 5 szerződés – vagyis mostani áron 450 000 dollár.

Persze, nem ez az egyetlen széles körben elérhető Ethereum határidős szerződés a piacon. Mégis a tény, hogy felkerült a chicagói árutőzsdére – a világ legnagyobb ilyen tőzsdéjére, nagyon fontos, hiszen így folyamatosan a nagybefektetők szeme előtt lehet és könnyen hozzáférhető lesz számukra. Azt is érdemes megemlíteni, hogy egy új, jogszerű és elszámolható kapu nyílt a kriptopénzek világába.

Tim McCourt, a részvényindexek és alternatív befektetések feje a CME-nél a FuturesRadio adásában napközben elmondta, hogy nagyon pozitív volt az új határidős szerződések fogadtatása.

Az első napot sikernek könyvelték el, a jövőben pedig még ennél is nagyobb érdeklődésben reménykednek a tőzsdénél.

A CME másik kriptopénzes határidős terméke a 2017 év végén bevezett Bitcoin Futures. A nagybefektetők felőli érdeklődés ezt a szerződést is az egekbe repítette. A napi átlagos open interest 233%-al több volt 2020 utolsó negyedévében, mint egy évvel azelőtt. Ráadásul nemrég a futures bálnák száma is rekordot döntött: összesen 110 nagybefektető tart 25-nél több kontrakust (1 szerződés itt 125 BTC-vel egyenlő).

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel