A JPMorgan nyitott lenne a Bitcoinra, ha lesz rá kereslet

spot_img

A JPMorgan társelnöke és operatív igazgatója szerint a bankóriás akár be is szállhatna a Bitcoin kereskedésbe, ha az ügyfelei részéről erre meglenne az igény.

„Ha az idő múlásával egy eszközosztályt már több kezelő és befektető is használni kezd, akkor nekünk is reagálnunk kell rá. Jelenleg a kereslet még nincs meg, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben meglesz.”

  • mondta Daniel Pinto a CNBC pénteki interjújában.

A múlt hónapban, a JPMorgan több ezer kereskedőjéből és értékesítőjéből álló csapattal folytatott beszélgetésen is felmerült a kérdés, hogy a cég mikor száll be a bitcoin üzletbe. Állítólag Daniel Pinto pozitív hangnemben nyilatkozott erről. Viszont a vállalat vezérigazgatója, Jamie Dimon korábban csalásnak nevezte a bitcoint.

Pinto arról is beszélt a CNBC-nek, hogy a bitcoin egyre nagyobb elfogadásnak örvend. Példának a BlackRock alapkezelő friss lépését hozta fel, akik két alapjukba is BTC határidős szerződéseket helyeztek.

Emellett az igazgató felhívta a figyelmet, hogy a Bitcoin piac még szabályozatlan, de ha egyszer sikerülne szabályozni, akkor a JPMorgan megkezdené az ügyfelek bevonzását.

A héten még tartott a hájp-időszak, pénzintézetek sora nyilatkozott pozitívan a bitcoinról. Az egyik legfontosabb bejelentés talán a BNY Mellon letétkezelőtől érkezett:

BNY Mellon: a világ legnagyobb letétkezelő bankja is támogatni fogja a bitcoint

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img