A JPMorgan nyitott lenne a Bitcoinra, ha lesz rá kereslet

Megosztom

A JPMorgan társelnöke és operatív igazgatója szerint a bankóriás akár be is szállhatna a Bitcoin kereskedésbe, ha az ügyfelei részéről erre meglenne az igény.

„Ha az idő múlásával egy eszközosztályt már több kezelő és befektető is használni kezd, akkor nekünk is reagálnunk kell rá. Jelenleg a kereslet még nincs meg, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben meglesz.”

  • mondta Daniel Pinto a CNBC pénteki interjújában.

A múlt hónapban, a JPMorgan több ezer kereskedőjéből és értékesítőjéből álló csapattal folytatott beszélgetésen is felmerült a kérdés, hogy a cég mikor száll be a bitcoin üzletbe. Állítólag Daniel Pinto pozitív hangnemben nyilatkozott erről. Viszont a vállalat vezérigazgatója, Jamie Dimon korábban csalásnak nevezte a bitcoint.

Pinto arról is beszélt a CNBC-nek, hogy a bitcoin egyre nagyobb elfogadásnak örvend. Példának a BlackRock alapkezelő friss lépését hozta fel, akik két alapjukba is BTC határidős szerződéseket helyeztek.

Emellett az igazgató felhívta a figyelmet, hogy a Bitcoin piac még szabályozatlan, de ha egyszer sikerülne szabályozni, akkor a JPMorgan megkezdené az ügyfelek bevonzását.

A héten még tartott a hájp-időszak, pénzintézetek sora nyilatkozott pozitívan a bitcoinról. Az egyik legfontosabb bejelentés talán a BNY Mellon letétkezelőtől érkezett:

BNY Mellon: a világ legnagyobb letétkezelő bankja is támogatni fogja a bitcoint

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel