Jöhet az igazi alt szezon, de lehet hogy fájni fog

spot_img

Az altcoin piac 2020 novembere óta folyamatos növekedésben van és a napokban átlépett egy fontos határvonalat. A mérföldkő elérése ugyan rendkívül kedvező előjelnek tekinthető, de újabb próba elé is állíthatja a hodlereket.

Az altcoinok piaci kapitalizációja a napokban elérte a 2017-es csúcs során beállított rekordot, ami utat nyithat a következő exponenciálisan emelkedő szakasz felé.

Az utolsó alt szezon kezdetét egy ~1200 napos korrekció előzte meg. Ennyi ideig tartott, amíg a 2014-es csúcspontot követő összeomlás után, az altpiac tartósan a korábban már elért kapitalizációs rekord fölé tudott emelkedni.

Bizonyos szempontból a mostani piaci ciklusban is egész hasonlóan alakult az altok helyzete, nagyjából ugyanannyi idő után (1127 nap), ugyanazon a szinten tartunk most, mint az utolsó szezon kezdetét megelőző időszakban. Amivel azonban nem árt tisztában lennünk, hogy a rakéták begyújtása lehet szükség lehet még egy utolsó pihenőre.

A 2017-es növekedés kezdetét az altok egy 6 hónapig tartó oldalazása előzte meg, mely során egy mély, 43%-os visszaeséssel is meg kellett bírkóznia a befektetőknek. A korrekciót ugyanakkor egy elképesztő, 200-szoros növekedést hozó év követte.

Ha minden mozzanatában követni fogjuk a korábbi menetrendet, akkor elképzelhető, hogy az altcoin tulajdonosok még egy utolsó nagy próbatétel előtt állnak, mielőtt learathanák befektetéseik gyümölcseit.

Bár a fenti képen logaritmikus léptéket használtam a könnyebb láthatóság végett, ezt kikapcsolva így festett az utolsó alt szezon.

Ha szeretnél még több elemzéssel találkozni, kövess minket a YouTube-on is és lépj be a Discord csatornánkra.

Bálnák játékszerei voltunk? Érdekes adatokat mutatnak a bitcoin tőzsdék hajnali forgalmi adatai

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img