A pénzügyi vezetők 5%-a készül bitcoint venni

spot_img

Az amerikai gazdaság pénzügyi vezetőinek 70%-a figyeli, hogy ki, és pontosan mit tesz a bitcoin kapcsán, 5%-uk pedig már tervezi is a befektetést a kriptopénzbe egy kutatás szerint. A pénzügyi tartalékok ilyetén felhasználásáról van szó, ugyanúgy, ahogy a MicroStrategy, és most már a Tesla esetében is. Mutatjuk a részleteket.

Sőt, az 5%-nyi, már most befektetési hajlandóságot mutató CFO (Chief Executive Officer) mellett adott további 11%, aki 2024-ben tervez hasonló lépést, azt sajnos nem tudhattuk meg, hogy miért pont ebben az évben, miért nem 2027 április hatodikán. De ez talán nem is fontos, a lényeg, hogy újabb nagy lépés küszöbén állunk, könnyen lehet, hogy valóban trenddé válik a bitcoinba fektetés a vállalatok körében.

Külön érdekesség az amúgy valóban kicsi, mindössze 77 CFO megkérdezésével készült kutatást ki miként tálalta, maga a Gartner, a felmérést készítő elemzőcég is úgy összegezte, hogy “a cégvezetők többsége nem fektetne bitcoinba”, ugyanígy tett például a Bloomberg is.

Ezzel szemben az olyan kriptopénz tematikájú lapok, mint a piacvezetőnek is mondott Cointelegraph már megfordítják a dolgot, és a “cégvezetők 5%-a bitcoint venne” kijelentéssel, kissé hurráoptimisztikus hangulattal tálalták az információkat.

Kevésbé meglepő módon a technológiai szektor képviselői adták a legmagasabb arányban az igen választ arra a kérdésre, hogy vennének-e bitcoint, egy másik, már jóval izgalmasabb eredmény szerint a 70%-uk nyilatkozott úgy, hogy elsősorban arra kíváncsi, hogy mit is csinálnak a többiek.

Hiába, amikor az egyik gyerek elkezdett papírrepülőt hajtogatni az általános iskolában, akkor már csak napok, sőt, talán órák kérdése volt, hogy az osztály bő 80%-a szintén repülésre képes alakzatokat próbáljon összehozni papírlapokból.

A felmerült aggályok, vagyis a “nem” válaszok háttere is kiderült, a volatilitás, az elterjedtséggel kapcsolatos fenntartások, illetve a kriptopénzek piacának általános bizonytalansága is szerepelt az indoklások között. Az nem derült ki, hogy más kriptopénzeket, például a most divatos DeFi területéről valamelyik tokent kinézte-e magának bármelyik cégvezető, de talán ez azért olyasmi, amire még jó sokat kell várnunk.

Az mindenesetre biztos, hogy mintegy kétezer milliárd dollárnyi tőke felett rendelkeznek csak a pénzügyi szektoron kívüli cégek, csillagászati összeg, aminek csak egy kis része is -például 5%-a- újabb magasságokba repíthetné a bitcoint. Ha most szeretnél elkezdeni kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance szolgáltatását javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img