Így használd kereskedőink tippjeit!

spot_img

Nem csak a Bitcoin árfolyama döntöget rekordokat mostanában, hanem több száz másik kriptopénz is erősen felfelé ível. Csak ebben az évben az altcoinok piaci kapitalizációja és az árfolyamuk is megháromszorozódott.

Elég ránézni az FTX közepes- és kis kapitalizációjú coinokat tömörítő indexeire:

A szemmel látható növekedés mellett rendszeresen egy-egy óriási kilövés tanúi is lehetünk. Az elmúlt héten balage – aki az egyik legsikeresebb kereskedőnk, csak az ONT/USDT páron +40% profitot tudott elcsípni.

Nem tudni pontosan, hogy a jelenlegi altcoin szezon meddig fog tartani. Az viszont biztos, hogy mi igyekszünk a legtöbb nyereséget kivenni, amíg csak lehet. Tarts velünk úgy, hogy csatlakozol a Discord szerverünkre és előfizetsz a Kereskedési Tippekre. Ezzel megnyílnak előtted a VIP szobák, ahol láthatod a kereskedőink tippjeit.

Ha már csatlakoztál és előfizettél, de még nem pontosan tudod mit kezdj egy ilyen tippel, ez a leírás neked szól.

Készítsd be a tőkéd

A tippek mindig egy-egy kereskedési párra szólnak. Ahhoz, hogy ezeket meg tudd játszani, szükséged lesz a Binance számládon USDT-re és BTC-re, hiszen ezekért fogsz vásárolni az adott altcoinból.

A Binance-re belépve, a felső menüsör iobb sarkában kattints a Wallet / Fiat & Spot’ -ra. Itt láthatod azoknak a coinoknak a listáját, amik jelenleg megtalálhatóak a számládon.

Ha szeretnél beutalni BTC-t, keresd meg a Bitcoin sort és kattints az abban a sorban található “Deposit”-ra.

A képernyő jobb felében megtalálod azt a címet, ahová utalhatsz Bitcoint. Ez egy 24+ karakterből álló számsor. Ha erre a címre utalsz BTC-t, akkor az megjelenik a Binance számládon.

Ha USDT-t szeretnél beküldeni, akkor ugyanott ahol az előbb, keresd meg az USDT sort és küldd el a megadott USDT címre.

USDT-hez úgy is hozzájuthatsz, ha a Binance-en lévő BTC-ért cserébe veszel.

Ezt úgy tudod megtenni, hogy ugyanazon a Fiat & Spot listán megkeresed a BTC sort, majd rákattintasz a Trade -re, majd a BTC/USDT párra.

A következő lépésben menj a piros “Sell BTC” gombbal jelzett részre, ez felett kattints a Market-re – hiszen aktuális piaci áron akarsz eladni. Ezután a csúszkával állítsd be, hogy a BTC mennyiséged mekkora részét akarod eladni USDT-re. Kattints a “Sell BTC” gombra. Ha visszamész az előbbi listára, már látni is fogod, hogy a számládon ott az USDT.

Játszd meg a tippet

A képen látható egy átlagos tipp, amit balage posztolt régebben:

Az első sorban láthatod a kereskedési pár nevét: OXTUSDT. Vagyis a tőzsdén meg kell keresned az OXT/USDT párt a trade elindításához.

Mellette a Binance tőzsdét jelölte meg balage, de bármelyik tőzsdén megjátszhatod ezt a tradet, ahol megtalálható ez a kereskedési pár. A továbbiakban mi is a Binance-en mutatjuk be a kereskedés menetét.

Miután az első pontban vázoltak alapján már van nálad egy kis USDT, könnyen megjátszhatod ezt a tradet.

Miután bejelentkeztél a Binance-re, kattints a felső menüsor bal oldali részén található Trade / Classic lehetőségre. Ez átvisz a klasszikus tőzsdei felületre.

Itt annyi a dolgod, hogy megkeresed az OXT/USDT párt. A felület jobb felső részében, a kereskedési párokat listázó doboz felett van egy keresőmező. Válaszd ki az OXT/USDT párt.

Ahogy balage írja a fenti tippben: “buy 0,305”.  Ez azt jelenti, hogy 0,305 USDT-ért 1 darab OXT-t fogsz kapni. Menj a Binance-re és vásárolj ezen az áron (vagy egy ehhez közeli áron):

  • Győződj meg róla, hogy a “Spot” fül van kiválasztva.
  • Válaszd ki a Market fült. Ezzel piaci áron fogsz vásárolni. Ez az ár eltérhet a megadott ártól, hiszen ezzel az aktuális piaci áron vásárolsz, ami pillanatról pillanatra változik. Ha számodra nem túl nagy az eltérés a megadott ár és az aktuális ár között, akkor válaszd nyugodtan ezt a lehetőséget.
  • Állítsd be, hogy mekkora USDT értékben szeretnél vásárolni – ehhez írd be az USDT mennyiséget vagy használd a csúszkát.
  • Kattints a “Buy OXT” zöld gombra.

Kész. Ott az OXT a számládon, most reménykedhetsz az árfolyam emelkedésben.

Állítsd be a stop-loss-t és a take profitot

Stop-loss

Egy trade mehet felfelé és lefelé is. Néha sajnos lefelé megy, de a kereskedőink azért vannak, hogy ha veszítesz, a minimumot veszítsd. Ha nyersz, akkor pedig a lehető legtöbbet nyerd.

Egy stop-loss ajánlattal kiszállhatsz az OXT-ből, ha az túl sokat esik. Most állíts be egy stop-loss ajánlatot a Binance-en a következőképpen:

A fenti tippben balage leírta, hogy “sl: 0,288”. Vagyis ha 1 OXT 0,288 USDT árfolyam alá esik, akkor érdemes eladni az OXT-t.

Ehhez maradj az OXT/USDT pár felületén a tőzsdén és menj a piros gombbal jelölt “Sell OXT” részre.

  • Győződj meg róla, hogy a Spot-on vagy és a Stop-Limit van beállítva. A Stop-Limit ajánlat abban tér el a Market ajánlattól, hogy csak egy adott árfolyamnál kerül bele az ajánlatok közé. Ezt az árfolyamot pedig te határozod meg.
  • Ha arra játszunk, hogy 0,288 USDT-n akarjuk eladni, akkor a Stop mezőbe írjunk egy kicsivel fölé, pl, 0,292 USDT; a Limit mezőbe pedig írjuk be a 0,288 USDT-t. Írd be, vagy a csúszkával állítsd be, hogy az OXT-k 100%-át adja el. Kattints a “Sell OXT” gombra. Ez volt a stop-loss.

 

 

Take profit

Balage azt írja a tippjében, hogy “tp: 0,33; 0,36; 0,387.” Ez összesen három take profit szint. A jelenlegi árfolyam fölött vannak, így ha ezeken a szinteken adod el őket, akkor biztosan profitálsz.

Ha vettél 100 OXT-t, akkor egyharmad-egyharmad arányban eladhatod azokat a három take profit árfolyamszinten. Ha kevésbé szeretnél kockáztatni, akkor adj el 75 OXT-t az első tp szinten és 25-öt a második szinten. Ez rád van bízva, de gyakran a kereskedő is beszámol róla, hogy ő mennyit adott el azon a szinten. Az alábbi példában 50%-ot a tp1-en, 50%-ot pedig a tp2-n adunk el:

  • Take profit ajánlat feladásához maradj az OXT/USDT pár felületén a tőzsdén és navigálj a piros gombbal jelölt “Sell OXT” részre.
  • Győződj meg róla, hogy a Spot-on vagy és a Stop-Limit van beállítva. Innentől ugyanúgy működik a dolog, mint a stop-loss esetében.
  • Ha te 0,33 USDT-n akarod eladni az OXT készleted felét, akkor a Stop mezőbe tedd egy kicsivel alá, pl, 0,325 USDT-re; a Limit mezőbe pedig írd be a 0,33 USDT-t. Írd be, vagy a csúszkával állítsd be, hogy az OXT-k 50%-át adja el. Kattints a “Sell OXT” gombra.
  • Állítsd be egy másik stop-limit ajánlatot az OXT-k maradék 50%-ára.

Ennyi az egész.

TP-SL egyszerre

Fontos megjegyezni, hogy ezzel a módszerrel nem lehet egyszerre stop-loss és take profit ajánlatot is megadni. Ezért az elején érdemes egy ajánlatot választani és azt berakni.

Ha már otthonosan mozogsz a Binance felületén, az OCO ajánlattípussal egyszerre rakhatsz be stop-loss-t és take profitot. Erről bővebben itt írtunk:

Binance OCO: elérhető az egyidejű take profit és stop-loss

Ne maradj le az altcoin szezonról: profitálj szakértő kereskedőnk tippjeiből. Gyere fel a Discord szerverünkre és fizess elő a Kereskedési Tippekre most!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img