A bitcoin csúnyán veri az aranyat

spot_img

A vezető kriptopénz összevetése a “vezető nemesfémmel”, vagyis az arannyal korántsem újkeletű, amióta világ a világ, vagyis bitcoin a bitcoin, születnek összehasonlítások. A transzferálhatóságban a bitcoin nyer, a brand ismertségében pedig az arany, a véges készletért járó trófea ismét olyasmi, ami a kriptopénznek jár. És így tovább, most azonban egy újabb, fontos paraméterben verte tönkre a sárgán csillogó eszközt a digitális kihívója, ez nem más, mintsem az értékálló-tároló funkció.

Természetesen ahhoz, hogy bitcoinnal többet nyerhessünk az elmúlt időszakban kellett a mostani rali, ez vitán felül áll. Ám még ha lesz is jelentősebb visszahúzódás a mostani ciklus után, jó esélyel akkor is méltó ellenfele marad az aranynak az újszerű digitális eszköz, de lássuk a részleteket!

  • Jelenleg 29,63 uncia aranyat kell adnunk egyetlen bitcoinért.
  • 2017-ben még 14 volt ugyanez az érték.

Sosem volt még olyan alacsonyan az arany ára a bitcoinhoz képest, mint most, új rekord született a kriptopénz emelkedésével.

A bitcoin 2020 februárja óta bő 419%-ot emlekedett, ezzel szemben az arany mindössze 12%-ot teljesített.

Elemzők szerint az is hozzájárul ahhoz, hogy a két eszköz viaskodásában a kriptopénz áll – jelenleg – nyerésre, hogy a pénznyomtatás körül kialakult inflációs félelmek közepette a tömegek most inkább a bitcoint választják az arany helyett. Ha most szeretnél bitcoint venni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img