DEX aggregátort és NFT tárcát tervez a Brave

spot_img

A Brave általunk is kedvelt böngésző, nem véletlenül. Nem csupán azzal hívta fel magára a figyelmet a néhány évvel ezelőtti indulásakor, hogy -végre- a teljes diszkréciót, a személyes adatok valós védelmét garantálta, hanem még saját kriptopénzét, a BAT-ot is gyűjtögethettük különböző tevékenységekkel. Most egy lépéssel megint tovább mennek, mutatjuk a részleteket.

Az NFT-k komoly felfutásban vannak az év elején, azt persze még nem tudjuk, hogy múló hóbortról, vagy maradandó piacról van-e szó, egyelőre szavazzuk meg a bizalmat az újdonságnak, fogadjuk el, hogy valóban tartós jelentőséggel bír.

Egy másik, már jóval markánsabb részpiac a kriptopénzek világán belül a DEX-ek tárháza, olyan kriptopénztőzsdékről van szó, amik -a kriptopénzek szellemiségéhez méltó módon- dencetralizált modellel működnek.

Egy NFT, vagyis Non Fungible Token lényege, hogy nem felcserélhető, szavatolhatja, hogy egyetlen egy eredeti létezik egy adott digitális alkotásból. Ez lehet egy művész kreálmánya, akár egy kosaraskártya, netán egy eszköz, például egy egyedi fegyver egy videójátékon belül.

Biztos sokan emlékszünk még a Crypto Kitties névre hallgató gyűjtögető játékra, ez az Ethereum alapú projekt volt az egyik első hírnöke az NFT-k világának két-három évvel ezelőtt.

Nos, ezt a két fontos új terület is megjelenik a Brave böngészőben hamarosan, hiába, nekik is tartaniuk kell a lépést az ipar fejlődésével. A roadmap itt látható, ebből kiderül, hogy még a UI, vagyis az arculat is megújul, bár ennek kapcsán eddig sem lehetett különösebb panaszunk.

A DEX-ek kapcsán pedig úgy tűnik, hogy igazán nagy céljaik vannak, hiszen a tranzakciókat BAT-al is fizethetünk majd, ha mindez megvalósul – és valóban népszerű lesz -, az új szintre emelheti a projektet, jóval többé válhat, mint egy “egyszerű” böngésző.

Az biztos, hogy sok milliós felhasználói bázisuk van, akik ráadásul ismerik, értik is a kriptopénzek területét, ez remek kiindulópont egy kapcsolódó vállalkozáshoz. Jelenleg már napi 8 millió felhasználó nyomkodja az eszközt, ugyanez a havi érték pedig 25 millió.

Reményeik szerint év végére eljutnak 50 millió havi, és 17 millió napi felhasználóhoz. A Brave egy valóban könnyen, kényelmesen használható, remek eszköz, az adataink pedig valóban biztonságban lesznek, nem kerülnek harmadik félhez. Ha szeretnéd kipróbálni a Brave böngészőt, itt letöltheted.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img