Enyhülést hozó nap jöhet, aztán majd kiderül hogyan tovább

spot_img

A hétfői események kapcsán már megemlítettük, hogy a bitcoin visszaesésének ellenére, egy sok kereskedő által kedvelt indikátor, a 21 napos mozgóátlag által kijelölt szint erős támasztéknak bizonyult a további zuhanással szemben. A helyzet azóta sem változott, az árfolyam a tegnapi napot is jó ezer dollárral efölött zárta.

A további esés megfékezésében két fontos bitcoinnal kapcsolatos hír megjelenése is szerepet játszhatott. Az egyik szerint az évek óta húzódó Tether ügy végére kerülhetett pont azzal, hogy a New York-i ügyészség is bejelentette, hogy nem talált szabálytalanságokra utaló jeleket az USDT előállítását illetően. Korábban többen is azzal vádolták meg a legnagyobb stabil coint üzemeltető céget, hogy fedezetlenül bocsátja ki és a bitcoin árfolyamának manipulálására használja fel a dollár értékét lekövető tokeneket.

A másik fontos hír, hogy a legnépszerűbb amerikai pénzügyi alkalmazást (CashApp) fejlesztő Square egy újabb, ezúttal 170 millió dolláros bitcoin vásárlást jelentett be. A vállalat 51 236 dolláros átlag áron hajtotta végre a tranzakciót.

A cég tavaly októberben már 50 millió dollár értékű BTC-t adott hozzá a vállalati kincstárához, aminek értéke azóta 250 millió dollárra növekedett. A tegnapi vásárlással együtt mindez azt jelenti, hogy a Square vagyonának immár ~5%-a lesz bitcoin alapú megtakarításban elhelyezve.

Az ügyletnek a tegnapi vörös nap folyamán történő bejelentése némiképp szimbólikus jelentőséggel is bírt, ugyanis remekül példázta, hogy ahogy az általában lenni szokott, a pánikeladóktól ismét a hosszú távon gondolkozó és türelmes bálnákhoz áramlik a BTC. Személy szerint nem lennék meglepődve azon, ha a következő napok folyamán más nagybefektetőkről is kiderülne, hogy ezeket a piros napokat használták fel a vásárlásra.

De hogy a dolgok árnyoldalát se rejtsem véka alá, egyelőre még túl korai lenne kijelenteni, hogy az esés végére értünk. A következő órákban valószínűleg egy enyhülést hozó emelkedésben lesz részünk, de az csak a következő napok során fog kiderülni, hogy tartani tudjuk-e a Tesla másfél milliárd dolláros bitcoin vásárlása által fűtött trendet.

A közelgő március sajnos nem tartozik a bitcoin legerősebb hónapjai közé. 2014 óta csak egyszer fordult elő, hogy a BTC ne veszteséggel zárja az év ezen időszakát. Lélekben tehát nem árt felkészüllni arra, hogy néhány hétre a bitcoinon is úrrá lehet a tavaszi fáradtság.

Aki szeret a grafikonok között böngészni, annak érdemes lehet végignéznie, hogy a nagyobb tőzsdék kínálatában elérhető coinok hogyan reagáltak a tegnapi visszaesésre. Az FTX által támogatott SOL például nem csak hogy szinte azonnal ledolgozta a tegnap összeszedett hátrányát, de máris új magasságokba tört.

A SOL-nak meg sem kottyant a tegnapi visszaesés, sikerült zöldben zárnia a kereskedési napot.

Azokra az altokra, amelyek egy ilyen időszakban is erőt mutatnak, érdemes odafigyelni.

Ezért szeretjük az FTX-et

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img