750 millió dollárnyi bitcoint adtak el, hogy ADA-t, DOT-ot vehessenek

spot_img

Hiába, a piaci átrendeződések néha a szemünk előtt játszódnak le. Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, ha a bitcoin oldalazásba, netán korrekcióba kezd, akkor jön el az altok ideje, ilyenkor ugyanis sokan valamilyen alternatív befektetési lehetőség után néznek. Az azonban ritka, hogy több száz millió dollárnyi tőke mozogjon át a vezető kriptopénzből a kisebbekbe, legalábbis egy összegben, egy befektetési társaságtól, határozott kijelentésekkel kísérve. Mutatjuk.

A dubai FD7 Ventures döntött úgy, hogy mintegy 750 millió dollárnyi bitcoinjuktól megválnak, de nem azért, mert kiábrándultak a vezető kriptopénzből, vagy akár a piacból. Az ok prózai, jobb befektetési lehetőségeket látnak a piacon, így a tőkét átcsoportosítják, a két célpont a Cardano, és a Polkadot.

Mindkettő esetében a sebesség, illetve a kedvező okosszerződés-létrehozás volt szempont, ezért eset rájuk a kriptopénzekre sepcializálódott befektetési társaság választása. Egy másik, szintén figyelembe vett szempont a skálázhatóság, vagyis a redszerek terhelhetősége. Úgy ítélték meg, hogy a bitcoinhoz képest összehasonlíthatatlanul jobban teljesít ez a két projekt ezen szempontok alapján, ezért érdemes befektetniük.

A mélyebb indoklsban már kissé nyersen fogalmazott a mintegy egymilliárd dollárt kezelő alap, megtudhattuk, hogy túl azon, hogy a bitcoin volt az első, és a társadalom ezért díjazza, a vezető kriptopénz meglehetősen “hasztalan”. Kemény szavak, dehát valamivel nyilván meg kellett indokolniuk a külvilágnak, és saját maguknak, hogy mégis miért csoportosítják át a csillagászati tőkét.

Prakash Chand, az FD7 vezetője azt is kifejtette, hogy szerinte a következő projektek meg fogják előzni a bitcoint a következő évek során:

  • Ethereum
  • Cardano
  • Polkadot

Charles Hoskinson, a Cardano első embere kevésbé meglepő módon üdvözölte a dubaiak döntését, tweetjében kifejtette, hogy technikai segítséggel is örömmel állnak a rendelkezésükre. Ha most szeretnél a vezető kriptopénzekből vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img