Négy dolog, ami nagy terhet vesz le a kezdő kriptósok válláról – és neked is segíthet!

spot_img

Most, hogy bika piacot élünk, biztosan te is gyakrabban nézegeted az árfolyamokat. Lefekvés előtt. Ébredés után. Talán munka közben a másik ablakban nyitva a TradingView.

Még inkább növelheti a vérnyomásodat, ha éppen benne vagy egy tradeben. Olyankor ötpercenként is rápillantasz az árfolyamokra.

Akár a veszteségtől félsz, akár a nyereséget várod, az alábbi néhány dolog biztosan hasznos lehet a számodra:

Ha állítasz stop-loss-t

A stop-loss egy olyan ajánlat, ami azt mondja a tőzsdének: ha ez alá az árfolyam alá esik az adott eszköz árfolyama, inkább add el azt. A stop-loss egy általános megnevezés, gyakorlatilag egy limit ajánlatról (limit order) beszélünk, ami a vételi árfolyam alatt helyezkedik el.

Ha jól elhelyezed a stop-loss ajánlatot, akkor rengeteg fejfájástól és persze anyagi kártól mented meg magad. Ha a nagy 2017-es bikapiac csúcsán a rengeteg kezdő befektető egész egyszerűen csak stop-loss-t használt volna, megúszták volna a piac bezuhanását. A reménykedésnél és az izgulásnál mindig jobb egy jól beállított stop-loss.

Ha take profitot állítasz

A stop-loss párja a take profit. Ez egy olyan ajánlat, amit a vételi árfolyam fölé helyez el egy kereskedő. Ezzel azt a parancsot adja a tőzsdének, hogy az ő Bitcoinját(vagy más kriptopénzét) azonnal adja el a tőzsde, amikor az árfolyam eléri a megadott magasabb árfolyamot. Ezzel a kereskedő profitot tud realizálni.

A stop-loss és a take profit elhelyezése egy alaposan átgondolt technikai elemzésből kiinduló trade része kell, hogy legyen. De egy kicsit rosszabbul elhelyezett SL vagy TP is jobb, mintha egy sem volna.

Ha egyszerre mindkettőt beállítod!

A kriptopénz tőzsdék egyik hiányossága az, hogy nem lehet, vagy nagyon bonyolult elhelyezni egyszerre stop-loss és take-profit ajánlatot. A Binance már kidolgozott erre egy megoldást, de ennek az eredményét a gyakorlatban nagyon bonyolult használni.

Ha mégis nyugodtan szeretnél aludni, úgy, hogy közben tudod, hogy nem veszíthetsz nagyot és nem maradsz le a nyereségről sem, akkor regisztrálj a CopyTrader Pro-ra. Itt teljesen ingyen tudsz olyan kereskedést nyitni, ahol egyidejűleg, egyszerre adhatsz meg stop-loss és take-profit ajánlatokat. A Binance számláddal összeköthető.

Ha tanulsz mások hibájából

Ha kezdő vagy és a számlád pluszban áll, nyerőben vagy, akkor csak így tovább! Viszont tapasztalatból tudjuk, hogy nagyon könnyen a fejébe szállhat az embernek: +15% itt, +20% ott; máris a Kárpátok Warren Buffet-jának képzeli magát a kereskedő.

Ebben a tekintetben a kereskedés is ugyanolyan szakma, mint a többi. Rengeteg gyakorlás, tanulás és tapasztalat kell ahhoz, hogy sikeres legyél benne. A kezdeti magabiztosság gyorsan elszáll, amint felfedezed, hogy mennyi megtanulandó és megtapasztalandó dolog áll még előtted. Viszont ellentétben más szakmákkal,  amíg végigjárod ezt a rögös utat, addig is jó sok pénzt veszítesz útközben.

Viszont 2021-et írunk és ma már a technológia segítségével az is megvalósítható, hogy egyszerűen csak lemásolod egy szakértő kereskedő kereskedéseit. Ha már van valaki, aki végigjárta az utat, évekig tanult és edződött a piacon, miért kéne neked szenvedned az egésszel?

Azok a Kripto Akadémiás kereskedők, akik több éve osztják meg kereskedéseiket a Discord szerveren, a YouTube-on és cikkekben, ma már automatikusan másolhatóak. Ez azt jelenti, hogy miután elindítod a másolást, a te Binance számládon ugyanazok a kereskedések mennek majd végbe, mint a szakértő kereskedő számláján. Gyakorlatilag ő kereskedik neked.

Ennek egyik előnye, hogy megspórolod magadnak a „tanulópénzt”. Vagyis azt az elveszített tőkét, amit a kezdők hibáit elkövetve buknál. Másik fontos előnye, hogy medvés, lefelé tartó piacban is nyereséges tud lenni. Bikás piacon meg pláne: legutóbb két kereskedő teljesítménye megverte a Bitcoin emelkedését is.

Ha szeretnéd kipróbálni az automatikus másolást, nézz fel a CopyTrader Pro-ra. Ezzel kapcsolatban a kérdéseidet felteheted a Discord szerverünk CopyTrader Pro kategóriájában is, a #beszélgető szobában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img