Az amerikai mentőcsomag és az ethereum égetés adhatnak lökést a hétvégére

Megosztom

Habár a bitcoin az éjszakai órákban ismét a kedden elért 46 000 dolláros mélypont közelébe süllyedt, az amerikai törvényhozás egy ma délutánra tervezett szavazásának kedvező eredménye rövid távon ismét felfelé lökheti a vezető kriptovaluta árfolyamát.

A képviselők ma fognak döntést hozni arról a mentőcsomagról, ami 1400 dolláros direkt segélyben részesítené az ország járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő lakosait, további erőforrásokat különítene el egyes gazdasági ágazatok megsegítésére és átmenetileg növelné a munkanélküli segély összegét is. Az 1900 milliárd dolláros terv végrehajtására szánt összeget további pénznyomtatásból finanszírozhatja majd az amerikai kormány, ami fundamentálisan a véges darabszámmal rendelkező bitcoin helyzetét erősítheti.

Ha a piac is kedvezőnek ítéli meg a délutáni szavazás eredményét és a bitcoin árfolyama ismét növekedni kezd, akkor az 55 000 dolláros szint visszaszerzése jelenthetne reményt a jelenleg ingatagnak tűnő emelkedő trend folytatására.

Ma délután egyébként egy az ethereum jövőjét meghatározó kérdésben is döntés születhet. Az EIP-1559-es fejlesztési javaslatról délután 3 órától egyeztetnek majd fejlesztők és bányászok képviselői. Ennek részleteit az alábbi cikkünkben foglaltuk össze

Ha mind a két vezető kriptovaluta háza tájáról pozitív hírek érkeznek hozzánk, a bikák a hétvégére ismét magukhoz ragadhatják az irányítást.

Ha szeretnél még több hírrel és elemzéssel találkozni, kövess minket a YouTube-on és a Discordon is.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel