$44k alatt a bitcoin, pirosban zárjuk a hetet

spot_img

Hacsak nem történik csoda, a heti gyertyát pirosban zárja a bitcoin árfolyama. A hetet 57 400-on nyitottuk, pár órával ezelőtt leértünk a 43 700-ra is. A cikk megírásakor még 45 000 dolláron áll az árfolyam.

A mostani bikapiac kezdete óta, (mi tavaly augusztustól számoljuk) ez eddig a legnagyobb nominális heti esés az árfolyamban.

Ezzel együtt a piaci kapitalizáció is zuhan, már jóval az 1 trillió alatt vagyunk, 830 milliárdos kapitalizációval.

A CryptoQuant adatai szerint az árfolyamok beeséséért a bányászok profitrealizálása tehet. A blokklánc elemző vállalat rávilágított arra, hogy a bányászokhoz kapcsolt tárcákból masszív mennyiségű kriptopénzt utaltak tőzsdékre – nyilván eladás céljából. Az alábbi grafikonon ez jól kivehető:

Azokban az órákban, amikor az “outflow”, vagyis a tőzsdére utalalások megtörténtek, a BTC árfolyam 58 ezerről 45 ezerre esett. Az előző időszakhoz képest megnövekedett outflow miatt továbbra is az eladók uralták a piacot.

Bitcoin Price Vs. Miners' Behavior. Source: CryptoQuantBitcoin kiutalások volumene a bányászok tárcáiból az árfolymmal összehasonlítva

Rövid távon az adhat egy kis reményt, ha sikerülne támaszt találni a 45 000 dolláros szinten. Ellenkező esetben egyenes út vezete lefelé, a 41 000 dollárig.

Az altok ugyanilyen rosszul zárják a hetet, elég ránézni a coin360 ábrázolására, ahol heti nézetben – néhány kivételtől eltekintve, minden piros. A nagyobbak közül az ADA volt az egyetlen, aki az új fejlesztések hírének hájpját ki tudta használni és még pluszban van.

A bikapiac slágere a Polkadot (DOT) volt. Nightvision elemzése szerint, amíg tart a diagonális támaszvonal addig nincs mitől félni, de az alacsonyabb csúcs nem jó előjel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img