Szépen indult a hét, de még lehetnek kételyeink a bitcoin további emelkedését illetően

spot_img

Több mint 3000 dollárt emelkedve, a bitcoin a hétfő hajnali órákra ledolgozta a péntek óta elszenvedett veszteségének nagy részét. Az esés mögött nagy valószínűséggel az F2Pool, a 2. legnagyobb bányász konzorcium állhatott, ami 14 000 bitcoint értékesített a piacon. Mivel ez a művelet egybeesett a februári határidős ügyletek lejáratának idejével, szakértők szerint a társaság ezzel próbálhatta meg bebiztosítani, hogy nyereséggel zárhassa le a saját short pozícióit.

Szombaton ennek ellenére némi emelkedésnek is örülhettünk. Magyar idő szerint a reggeli órákban végül megszavazták az amerikai gazdasági mentőcsomagot, ami közel 2000 milliárd dollárral terheli majd meg az ország költségvetését és fundamentálisan a bitcoint is erősítheti. Az ethereum égetésével kapcsolatos megbeszélés szintén olyan hangulatban ért véget, ami alapján már egyre biztosabbnak tűnik az új funkció nyári bevezetése.

Azt hogy az árfolyamok ma hajnali emelkedése a lefelé tartó trend megfordulását jelenti-e, egyelőre még korai lenne kijelenteni. Rövid távon a 48 000 dolláros szint fölé kerülve törhetnénk meg a jelenleg lefelé tartó struktúrát és kezdhetnénk reménykedhetni abban, hogy kedvező fordulatot vesznek az események.

A nagyobb képet nézve némi aggodalomra adhat okot az az eltérés, amit egy közkedvelt momentum indikátor (RSI) és az árfolyam hetes grafinokján figyelhető meg.

A csökkenő lendület a vásárlók erejének kifulladására utalhat és egy emelkedő trendben ez ha nem is vészjelzésnek, de fontos figyelmeztetésnek tekinthető. A 2017-es bika piac során két alkalommal fordult elő, hogy ugyanezen az idősávon hasonló szignált adjon ez az indikátor, amelyeket egy-egy 36%-ot meghaladó esés követett.

Az 58 000 dolláron beállított idei csúcshoz képest, a mostani esés mélypontja eddig egy -26%-os korrekciót jelentett, így a korábbi tapasztalataink alapján még meglehet az esélye annak, hogy egy újabb lépést tegyünk 38 000 – 42 000 dolláros zóna felé. Korábban ez volt az a sáv, ahol a Tesla 1.5 milliárd dolláros bitcoin vásárlását is bejelentettékí, így ez a régió sok, eddig még a partvonalon várakozó befektető szemében jelenthet hosszabb távon is kedvező beszállási pontot.

A nemzetközi kriptós közösség általános vélekedése szerint a jelenlegi esés csak egy időszakos megingást jelent, ami után tovább fog folytatódni a bitcoin árfolyamának növekedése.

Ha szeretnél még több hírrel és elemzéssel találkozni, kövess minket a YouTube-on és a Discordon is.

Aki most elad, a bálnák puttonyába pakolja a BTC-t

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img