Megtízszerezhette a pénzét, aki mindig akkor vásárolt, amikor legnagyobb szkeptikusa gyalázta a bitcoint

spot_img

Peter Schiff a világ legaktívabb bitcoin szkeptikusa. Az aranykereskedéssel foglalkozó üzletember immár 10 éve osztja meg követőivel az ezzel kapcsolatos gondolatait és habár eleinte sokan igyekeztek észérvekkel megcáfolni a kriptovalutával szemben megfogalmazott állításait, mostanra már mindenki elfogadta, hogy Schiff élete végéig a bitcoin összeomlásáról fog prédikálni.

Már 17 dolláros árfolyamnál is igyekezett mindenkit lebeszélni a vásárlásról.

Arra már többen is felfigyeltek, hogy Schiff a legtöbbször akkor szeret a bitcoin haláláról beszélni, ha annak árfolyama némi emelkedést követően visszaesik. Emögött valószínűleg egy egyszerű pszichológiai tényező állhat. Amikor a bitcoin árfolyama emelkedik, akkor egy szkeptikus inkább csendben marad, ha viszont esni kezd, akkor előlép és kijelenti: “Látjátok, én megmondtam!”

Egy főiskolai hallgató ennek kapcsán egy érdekes kísérletbe kezdett és létrehozott egy egyszerű kereskedő algoritmust, ami minden egyes alkalommal, amikor Schiff megemlíti a BTC-t, 1000 dollár értékű bitcoint vásárol, majd pontosan 72 órával később eladja azt.

Az eredmény tavaly május óta: 203 vásárlási megbízás, amelyek az esetek 63%-ában voltak nyereségesek és átlagosan 3%-os hozamot értek el. A 9 hónapra vetített teljes profit: ~1000%.

Noha az egyébként is emelkedőben lévő trend sokat hozzátehetett a bot sikeréhez, a kísérlet ismét rávilágított arra a tényre, hogy eddig mindenki, aki a 13 éves történelme során a bitcoin ellen fogadott, vesztett.

További hírekért és elemzésekért kövess minket a Discordon és a YouTube-on is.

Pénzmosás és adócsalás miatt nyomoznak az egyik legismertebb Bitcoin szkeptikus után

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img