A „Bitcoin effektus”: Bezuhantak a MicroStrategy részvényei

Megosztom

A jelenlegi bitcoin bikapiac és mostani hullámzás nem csak a spot kriptotőzsdéken, de a hagyományos piacokon is érezteti a hatását. Amikor részvénytársaságok kiteszik magukat a bitcoin árfolyamának, kénytelen-kelletlen kiteszik magukat a magas volatilitásnak és a sokkal gyorsabban lezajló piaci ciklusoknak is.

A MicroStrategy volt a legismertebb társaság, aki készpénztartalékai egy jó részét átváltotta. A 91 000 BTC-vel bíró cég részvényárai így a bitcoin árfolyamát is tükrözik. Ez most kifejezetten rossz hír a befektetőiknek, hiszen a MicroStrategy részvényei 17 nap alatt 1300$-ról 629$-re zuhantak.

A részvényárak tegnap érték el a lokális aljat 628$-on, amikor a vállalat újabb, 210 darab BTC megvásárlását jelentette be.

A cég mégis sokat köszönhet a bitcoin piacnak. Amikor tavaly augusztusban először bejelentették, hogy bitcoint vásárolnak, a részvényeik mindössze 100$-t értek. A cég azóta soha nem látott sajtófigyelmet kapott és azok a befektetők is vásároltak a részvényeikből, akik egyszerűen csak ki akarták venni a részüket a bitcoin bikapiacából.

MSTR: felül, BTC: alul

A részvényárak mostani bezuhanását nem kommentálta a cég, továbbra is kitartanak döntésük mellett. Anthony Pompliano ezt a „kereskedés történetének legnagyobb meggyőződéssel végrehajtott döntéseként” értékelte.

https://twitter.com/APompliano/status/1367828706446688256

/cointelegraph/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel