Egy amerikai szenátor a Binance legújabb munkatársa

spot_img

Csütörtökön jelentette be a Binance, hogy szerződtette azt a Max Baucus-t, aki évtizedekig volt az amerikai Szenátus tagja, később pedig nagykövet Kínában. Baucusra azért van szüksége a legnépszerűbb kriptopénz tőzsdének, hogy segítsen navigálni az amerikai szabályozásban.

Baucus feladata az lesz, hogy a törvényekkel és szabályozásokkal kapcsolatban tanácsot adjon a Binance-nek, valamint közvetítsen az amerikai pénzügyi szabályozók és a tőzsde között.

Baucus a Szenátus Pénzügyi Bizottságát is vezette. Emellett elnökölt az Egyesített Adóztatási Bizottságban és az Infrastrukúra és Közlekedés Adóztatásának Albizottságában. Obama elnöksége alatt, 2014-től 2017-ig pedig az USA kínai nagykövete volt.

Szenátorként munkája középpontjában az egészségügyi reform szerepelt, de a pénzügyek, és ezen belül a blokklánc alapú fizetések meghonosítása is érdekelte: már 2017-ben is úgy nyilatkozott, hogy Kína az USA előtt jár fizetési megoldásokban.

Politikai pályafutása mellett egy konzultációval foglalkozó társaságot is vezet hazájában, Montanában. Ennek keretében amerikai és kínai vállalkozásoknak nyújt segítséget. Egyik ügyfele az Alibaba Group volt.

“A Binance a legnagyobb vállalat, ami a kriptopénzek és a blokkláncok úttörő szerepét elhozza a mainstreambe. Megtiszteltetés, hogy segíthetek nekik a komplex politikai és szabályozási környezetben navigálni. Ez a kulcs annak, hogy azok igazán széles körben elterjedjenek.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img