Ripple v. YouTube: megegyezéssel zárult a per

Megosztom

A Ripple vezérigazgatója Brad Garlinghouse elárulta a Twitteren, hogy befejeződött a YouTube ellen indított bírósági eljárásuk. Az ügyet egy megegyezés zárta le, amiben a két cég együttműködést vállalt egymással, hogy a csalókat eltüntessék a videómegosztóról.

Tavaly áprilisban azért perelte be a Ripple és Garlinghouse a YouTube-ot, mert az nem tudta megfelelően kezelni a platformot elárasztó csalókat. Főleg a giveaway scam-nek nevezett csalások terjedtek, aminek a lényege, hogy bizonyos mennyiségű XRP-t kell küldeni egy címre, miközben egy videó azt ígéri, hogy annál sokkal többet visszakap a küldő. A Ripple sérelme az volt, hogy a YouTube ezekből a nézőkből pénzügyi nyereséghez jut, miközben saját ügyfelei milliókat veszítenek csalással.

A megegyezés értelmében a két cég azon fog közösen dolgozni, hogy megelőzze, azonosítsa és leállítsa ezeket a csalásokat. A megegyezés pontos részletei nem láttak napvilágot, de Garlinghouse annyit elárult, hogy az XRPForensics nev blokklánc elemző is segíteni fogja a munkájukat.

Az említett XRP csalások jól ismertek a kriptós közösségen belül, de a kriptopénzekkel most ismerkedők gyakran lesznek áldozatai ezeknek. A YouTube giveaway scam-ek például Elon Musk vagy Bill Gates médiaszerepléseit is felhasználták arra, hogy egy live stream során elhitessék a nézőikkel, hogy ez egy exkluzív lehetőség arra, hogy rengeteg pénzt keressenek. A Twitteren is hasonló csalások terjednek, ott általában egy ismert kriptós személyiség profilját lemásoló csalók élnek ugyanezzel az ajánlattal.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel