Hogyan találhatjuk meg azokat a coinokat, amik a következő hetekben megtöbbszörözhetik az értéküket?

spot_img

A jelenlegi pozitív piaci hangulatban már egy kisebb hír is elegendő lehet ahhoz, hogy egy altcoin megsokszorozza az értékét. A CoinMarketCal nevű oldalon különböző feltételek szerint szűrhetünk rá a közelgő bejelentésekre, amelyekből egy kis szerencsével mi magunk is profitálhatunk.

Ha ellátogattunk a weboldalra, klikkeljünk rá az Upcoming Events fülre és szűrjünk rá a 2-5 hét múlva esedékes eseményekre.

Válogassunk ki a legígéretesebbnek tűnő eseményeket, pl.: termék megjelenés, main net indulás, felezés, stb. Ezután szűrjük tovább a találatainkat. Nézzük meg egyesével, hogy mely coinoknál várható a legtöbb pozitív hatású hír. A ZEL például a következő hetekben egy rebranding keretében új whitepaper-t fog megjelentetni és a DeFi -be is beleveti magát.

Nyissuk meg a ZEL grafikonját. Ezen azt láthatjuk, hogy jelenleg a szürke zóna által kijelölt sávban mozog. Ha innen kilép, nagy valószínűséggel vissza fogja tesztelni ezt a régiót. Ez egy kis kockázatú lehetőséget jelenthet a belépésre. Akár korábban is vásárolhatunk, de bárhogy is döntünk, minden esetben használjunk stop-loss-t.

A vásárlást követően a coint néhány napig, vagy hétig kell tartanunk, de érdemes már a beharangozott esemény előtti napokban eladni, mert addigra rendszerint el fogja érni a csúcspontját.

Megjegyzés 1: az égvilágon semmit sem tudok a példában említett ZEL-ről. Nem tudom kik és miért csinálják, pusztán a jelenlegi pozitív piaci hangulat, a közelgő katalizátorok és a kedvezőnek tűnő grafikonok alapján döntök arról, hogy egy coin esetében kockáztassak-e, vagy sem.

Megjegyzés 2.: a bemutatott ZEL-t személy szerint nem fogom megvásárolni, és másoknak sem ajánlanám, mert ez egy kis tőzsdén, kis likviditással kereskedett coin, csupán az alkalmazott metódust mutattam be rajta keresztül.

A legtöbb követővel és szavazattal rendelkező eseményeket kiválogatva tovább növelhetjük az esélyeinket. Az utóbbi időszak egyik legfelkapottabb eseménye a XEM/NEM/Symbol ma hajnali token átváltása volt, ami 2635 voksot kapott. Ebben annak is szerepe lehetett, hogy a coin elérhető a legnagyobb tőzsde, a Binance kínálatában.

Amint a grafikonon is látható, a mai snapshot előtti hetekben a NEM megháromszorozta az értékét, de néhány nappal a tényleges esemény előtt már zuhanni kezdett.

Ez a fajta spekulációs stratégia rendkívül hatékony lehet, de veszélyeket is rejt magában. A bitcoin hirtelen emelkedése, vagy esése bármikor keresztülhúzhatja a számításainkat, ezért mindig érdemes stop-losst használni a kereskedés során. Emellett pedig soha ne menjünk all-in, mindig csak a teljes tőkénk kis részét kockáztassuk egyetlen coin esetében, mert soha nem lehetünk biztosak abban, hogy minden a terveinknek megfelelően alakul.

További hírek és elemzések oldalunk Discord és Youtube csatornáján.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img