A Cardano fej-fej mellett a Bitcoinnal népszerűségben

spot_img

A CryptoPanic ismét remek mini-kutatást tett közzé, közel ezer válaszadótól azt kérdezték, hogy melyik kriptopénzből vennének az unokáiknak. Vannak meglepő, és kevésbé meglepő eredmények, mutatjuk az eredményeket.

Természetesen toronymagasan vezet a bitcoin, a válaszadók mintegy 29%-a jelölte meg a vezető kriptopénzt, mint azt az eszközt, amit szívesen venne unokáinak. Ebben persze semmi meglepő nincs, az viszont már sokkal érdekesebb, hogy a cardano szintén 29%-ot kapott.

Az ethereum sem szégyenkezhet, mintegy 12% érezte úgy, hogy ezt a kriptopénzt érdemes utódaira hagynia. A polkadot alapítóinak sincs különösebb okuk a panaszkodásra, 8%-nak esett erre a projektre a választása. A többiek viszont szinte egységesen a “futottak még” kategóriába esnek, egészen elenyésző eredményekkel.

A ripple például alig két százalékot kapott, a dogecoin négyet, a stellar kettőt, a binance kriptopénze hármat, az IOTA szintén hármat. Az elrond az utolsó olyan kriptopénz, ami egyetlen százaléknál több szavazatot kapott, de kettőnél több nekik sem jutott.

A cosmos, a tezos, és a chainlink pedig mind egy-egy százalékot kaptak. A választlehetőségek között szerepelt az “other”, vagyis az egyéb, négy százalék érkezett erre az opcióra. 936 szavazó így gondolta, persze a becslések szernt közel 150 millió kriptopénz tulajdonosnak ez csupán töredéke, így a felmérésnek nincs túl nagy jelentősége.

Az mindenesetre biztos, hogy az egy-két éve még alig-alig ismert cardano igazán szép eredményt volt képes elérni, úgy tűnik valóban jól működik a közösségépítésük, és a marketing. Ha most szeretnél a fenti kriptopénzek bármelyikéből vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img