A fellegek, vagyis 60 000 felett a bitcoin

spot_img

A vezető kriptopénz, a bitcoin a mai nap során átlépte a 60 000 dolláros értéket, ezzel újabb All-Time-High, vagyis csúcsárat állított be. Ötvenezer dollárnál még “csak” félúton jártunk a százezer dolláros, lélektanilag, pénzügyileg egyaránt katartikus szint felé vezető úton, most már azonban egy óriási lépéssel közelebb érkeztünk. A korábbi tapasztalatok alapján pedig feltételezhetjük, hogy a következő órák, az eljövendő néhány nap során dinamikus, agresszív felívelés következik, akár több ezer dolláros, robbanásszerű fefutás jöhet.

Vagy nem. Egyelőre semmi sem biztos, csak az, hogy a bitcoin ismét bizonyította erejét, pontosabban az intézményi- és kisbefektetők sokadszorra is hitet tettek az innovatív pénzügyi eszköz mellett. Hacsak nem találkozunk egy újabb váratlan, sokkhatás-szerű eseménnyel, mint amilyen a koronavírus-járvány megjelenése volt 2020 tavaszán, akkor nem kizárt, hogy valóban felfutunk 100 000 dollárig 2021 során, vagy akár jóval messzebbre, 200-300 000 dollárig is elroboghatunk.

A 100 000 dollár már szinte kétségtelen, a kérdés csupán az, hogy akarjuk-e a szédületes felívelést. Vajon valóban jól járunk, ha májusra már 150 000 dollárt kell fizetni egyetlen bitcoinért? Lehet, hogy egészségesebb volna a fokozatos, kiszámíthatóbb, szerényebb emelkedés, stabilabb piaci környezetet teremtene. Persze mindez csupán illúzió. A bitcoin száguldása megállíthatatlan, éppen ezért érdemes már most felvennünk a bukósisakot, minél tudatosabban várjuk a feketelevest, annál kevésbé lesz keserű.

Persze ha elfogadjuk, hogy ezen a piacon bármi megtörténhet, akkor azt sem zárhatjuk ki, hogy egy úgynevezett szuperciklusban, vagy akár annak elején járunk. Ha nem követi a korábbi ciklusok karakterisztikáját a mostani felfutás, akkor lehetséges, hogy még akár több évig tartó, a legvadabb álmainkat is felülmúló, az egész emberiségre komoly hatást gyakorló ugrások következnek. Jöhet az ötmillió dolláros bitcoin. Vagy nem.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img