Vajon a Bitcoin továbbra is emelkedik majd 2021. második felében?

spot_img

A Bitcoin attól a pillanattól kezdve, amióta feltalálták, növekedik. Ráadásul ebben az évben is a kriptovaluta világa arról zsong, hogy a Bitcoin 2021. második felében esetleg megnégyszereződik. De vajon igazak-e ezek a pletykák, vagy 2021. második felében bukik a Bitcoin?

Ma megvitatjuk a Bitcoin emelkedését és a valuta emelkedésének lehetséges esélyeit, akár 2021. második felében is. Nos, lássunk hozzá!

Mi is az a Bitcoin?

Mielőtt belevágnánk annak megvitatásába, hogy mennyire valószínű a növekedése, tegyünk egy gyors áttekintést arról, hogy mi is az a Bitcoin.

Azok számára, akik nem tudják, a Bitcoin először 2009. januárjában jött létre. Ez egy olyan digitális pénznem, amely egy csapásra meghódította a világot. Az elsődleges ok, amiért ekkora sikernek örvend és azóta is növekedik az, hogy alacsonyabb tranzakciós díjakat kínál, mint a hagyományos online fizetési mechanizmusok, és ezenkívül decentralizált hatóság működteti.

A Bitcoin azért is izgalmas, mert digitális – nincsenek fizikai bitcoinok! Ez azt jelenti, hogy nem létezik fizikai formában a pénz és az egész olyan digitális térben van, amelyet fizikailag nem lehet számszerűsíteni.

A banki kivonat helyett valamely egyenlegek megtalálhatók a nyilvános főkönyvben, vagy blokklácban, és ezek átlátható hozzáféréssel rendelkeznek, ha Ön Bitcoin tulajdonos. A Bitcoinon keresztül végrehajtott összes tranzakciót – legyen az online vásárlás vagy online kaszinó – hatalmas mennyiségű számítástechnikai teljesítmény igazolja.

A Bitcoinok megszerzésének néhány módja létezik, és ezek közé tartozik, ha bányásszák őket, vagy ha dolgoznak érte, azaz megkeresik őket. Bár bányászatuk bonyolult technológiai folyamattal jár, könnyedén megkeresheti őket úgy, hogy dolgozik értük. Először is elfogadhatja őket az Ön által kínált áruk vagy szolgáltatások megfizetése fejébe. A Bitcoin tárca létrehozása és beállítása nagyon egyszerű folyamat, csupán regisztrálnia kell! Lehetővé teszi az Ön számára a kapcsolattartást a kriptotranzakciókkal. Ez több szolgáltatón keresztül is elérhető. Emellett, ha nagyobb mennyiségű Bitcoint szeretne, akkor érdemes hardware tárcát is szerezni, amely teljes biztonságot nyújt.

Emellett egyes webhelyek Bitcoinnal fizetnek bizonyos feladatok elvégzéséért. Miután eleget keresett, kamattal együtt hitelbe adhatja őket. És ez nem minden, mert bizonyos módok lehetővé teszik a Bitcoinok megszerzését kereskedés révén. A rendszeres pénznemek fejébe a Bitcoin tőzsdéin vásárolhat Bitcoinokat. A legnagyobb Bitcoin tőzsde a japán Mt. Gox, amely az összes Bitcoin tranzakció csaknem 70 százalékát kezeli.

Mit hoz a jövő?

De milyen lesz a Bitcoin jövője? Februárban egyetlen bitcoin BTCUSD, 8,57%, rekordmagasságú értéket ért el, azaz 51.735,38 dollárt. Az előrejelzések szerint a Bitcoin 2021. végéhez közeledve akár megduplázódhat. Anthony Scaramucci (a SkyBridge Capital alapítója) szerint a Bitcoin ez év végén megdöbbentő 100.000 dollár értéket is elér.

Azonban sok Bitcoin gyűjtő felszólalt és megjegyezést tett, hogy a nyitott forráskódban felvázolt kikötés miatt csak 21 millió bitcoin lehet. Ez olyan tényezőként működik, amely a jövőben valószínűleg magasabb árat ad az eszköznek.

Szakértők szerint a 2020-as csaknem 300 dolláros megugrást 2021-ben még erőteljesebb növekedés válthatja fel. Például Tom Lee, a Fundstart munkatársa szerint a Bitcoin 2021-ben akár a négyszeresére is nőhet, mivel a kriptoeszköz hasonló parabolikus beállítást tapasztalt 2017-ben.

Amit levonhatunk

Úgy tűnik, hogy a Bitcoin már örökké velünk marad – de a kriptovilág bizonytalansága miatt ki mondhat bármi biztosat?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img