Bitcoinnal kampányol a holland libertárius a mai választásra

spot_img

Hiába, ha egyszer valami a mainstream részévé válik, akkor a politika is használni fogja. Pontosan ez történik most a bitcoinnal Hollandiában, ugyanis ma választásokat tartanak a nyugat-európai országban. A libertárius jelölt, Robert Valentine döntött úgy, a “bitcoin a jövő” szlogen is elhelyezi az óriásiplakátokon, sőt, még a lézerszem mémet is megcsinálták.

Magát Satoshit is sokan a libertarianizmus elkötelezett hívének gondolják, legalábbis feltételezik, hogy ezzel a politikiai irányzattal szimpatizálhatott az alkotó. Méghozá azért, mert a bitcoin gondolata ehhez áll a legközelebb, legalábbis ezt monják az okosok, akik értenek a politológiához.

Satoshi azonban nem tett erre határozott utalásokat, így mindez valóban csupán feltételezés. Az biztos, hogy a választásokat ma rendezik az országban, az elmúlt hetekben a járvány ellenére is lázasan készültek az indulók, az említett úr plakátja pedig pontosan így néz ki:

Egy youtuber interjút készített a fiatal politikussal, ebből megtudhattuk, hogy olyasmit akart csinálni, ami “kilóg a sorból”, ezért esett a választása a bitcoinra. Amiben nem mellesleg mélyen hisz, ahogy abban is, hogy a blokklánc forradalmi jelentőséggel bír, támogatja, hogy sok mindent jól felforgasson. Az más kérdés, hogy a hatalom -leendő- letéteményesétől mennyire hitelesek ezek a szavak, az interjú mindenesetre itt látható:

0,67%-nyi szavazatra van szükség ahhoz, hogy helyet kaphassanak a parlamentben, legutóbb 0,01-et sikerült elérni, nagy kérdés, hogy most sikerülhet-e. Persze ha mellettünk áll a bitcoin, pontosabban ha elhelyezik a plakátjukra, akkor lehet, hogy sok fiatal szimpátiáját elnyerik.

70-90 000 szavazatra lenne szükségünk, jelenleg 12,8 millió szavazásra jogosult van az országban, így ennyit csak sikerült összehozni, legalábbis reméljük, a politikai sokszínűség érdekében. Az mindenesetre biztos, hogy ez a párt már 2013-ban is elfogadott BTC adományokat, így nem teljesen hiteltelen a mostani kiállásuk a kriptopénz mellett.

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img