Binance: két újabb pénzmosásellenes nagyágyú érkezik

spot_img

A Binance tovább folytatja egykori szabályozók toborzását. Ezúttal az FATF, a Pénzügyi Akció Munkacsoport két volt tagja csatlakozott a kriptotőzsdéhez.

Az FATF volt ügyvezető titkára, Rick McDonell több pozícióban is megfordult a szervezetnél, főleg az illicit finanszírozás a szakterülete. Emellett az ügyvezető igazgatója is volt az Okleveles Pénzmosásellenes Szakemberek Szövetségének (ACAMS), valamint a pénzmosásellenes vezetője volt az ENSZ drogokkal és bűnözéssel foglalkozó globális programjának.

McDonell mellet Joseé Nadeau csatlakozik a Binance-hez. Ő az FAFT kanadai delegációjának az elnöke volt.

Az említettek mellett mindketten dolgoztak az IMF-nek, az OECD-nek és az WTO-nak is. A Binance-nél az lesz a dolguk, hogy tanácsot adjanak a tőzsdének a különböző országok pénzmosásellenes jogszabályaival kapcsolatban. Emellett az adott szabályozókkal is tárgyalni fognak, hogy a megfelelő jogi környezet születhessen a Binance számára.

McDonnel és Nadaeu egyébként egy közös vállalatot is vezet. A Shyft Network tanácsadóiként tavaly óta azon is dolgoznak, hogy adatalapú problémákat tárjanak fel az FATF számára, ami az egyre szigorodó pénzügyi tranzaktálás szabályaiból fakad.

Az új kinevezések azután jöttek, hogy az FATF újabb, még szigorúbb ajánlásokat jelentett be a tagországok számára, ami az anonim tranzaktálást illette. Az FATF szándéka szerint a jövőben a peer-to-peer tranzakciók számára is előírt lenne az ügyfélazonosítás, a küldő és a fogadó részéről is.

A mostani két új munkatárs mellett a Binance nemrég szerződtette Max Baucust, aki amerika szenátorként is kínai nagykövetként is tevékenykedett Obama elnöksége alatt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img