Bitcoin elfogadás a Mol horvátországi kútjain

spot_img

Nincs mese, a mainstream elterjedés megállíthatatlan, akár “aranyszerű” értéktároló, akár fizetőeszköz lesz a bitcoinból, egyre több helyen találkozhatunk vele. De már nem csupán a tengerentúlról, netán az EU fejlettebb országaiból érkeznek információk arról, hogy egy-egy nagy múltú befektetési társaság bizalmat szavaz a kriptopénzeknek, netán egy bolt bevezeti az elfogadását. A Mol horvátországi kútjain immár kriptopénzekkel is fizethetünk, a pilot üzemmód egyelőre jól halad.

A Portfólió friss beszámolója szerint mintegy 46 töltőállomáson érhető el az újszerű fizetési mód, a Tifon néven ismert kúthálózatról van szó. Az elfogadás nem direkt, hanem egy fizetési szolgáltatón keresztül történik, a Paycek nevű platformra esett a választásuk.

A kérdésre, miszerint mégis miért nyitnak a kriptopénzek felé, az olajipari vállalat azt a választ adta, hogy egyrészt folyamatosan fejlesztik a szolgáltatásaikat, másrészt Horvátországban sok turista fordul meg. A 46 benzinkút a teljes hálózatot jelenti a Tifon rendszerében, az nem derült ki, hogy miért pont erre a brandre esett a Mol választása, mint az új fizetési mód kísérleti terepe.

Az elfogadtott kriptopénzek teljes listája azonban kiderült, ezekről van szó:

  • BTC
  • XRP
  • ETH
  • DAI
  • XLM
  • EOS

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance szolgáltatását ajánljuk!

Az eddigi tapasztalatok kissé szerények, egy hónap alatt 15 kúton 40 vásárlást hajtottak végre kriptopénzekkel az érdeklődők. Az üzemanyagon túl szó szerint bármit megvehetünk, a plüssállatkáktól kezdve a csokin át egészen a motoros fűkaszáig. Feltéve, hogy utóbbi is elérhető egy állomáson.

A Portfólió joggal tette fel a kérdést, hogy a jelentős volatilitás nem okoz-e problémát, erre az a válasz érkezett, hogy nem, hiszen horvát kunában kapják meg a bevételt a fizetési szolgáltatótól. Az sem derült ki, hogy más országokban is tervezik-e a kriptopénz elfogadás bevezetését, ám ígéretet tettek arra, hogy erről haladéktalanul értesíteni fogják a sajtó munkatársait.

Hazánkban mintegy 500 töltőállomással rendelkezik a Mol, ha valóban megtörténne, hogy itthon is bevezetik a kriptopénz-elfogadást, azzal jó eséllyel a világ élmezőnyébe kerülhetnénk ebben a tekintetben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img