Kripto infrastruktúrába fektet Soros György befektetési alapja

spot_img

Még 2018. áprilisában derült ki, hogy Soros György engedélyt adott a saját 26 milliárd dolláros vagyonát kezelő befektetési alap számára, hogy az a bitcoint is felvegye a portfóliójába. Az akkoriban 6700 dollár környékén járó BTC a hír hatására 8000 dollár fölé emelkedett, így az ilyen masszív növekedést hozó napokra azóta is csak Soros gyertyaként hivatkoznak a grafikonok elemzésével foglalkozó kereskedők.

Soros gyertya

Bár egy ideje már nemigen lehetett hallani Soros bitcoin iránt való érdeklődéséről, az elmúlt hetekben neve említésre került egy több száz millió dolláros befektetés kapcsán.

Az intézményes bitcoin befektetőkre fókuszáló NYDIG 200 millió dolláros támogatásban részesült, amit többek között az egyik legnagyobb amerikai biztosító, a New York Life, a Morgan Stanley bank, valamit a Soros befektetési alap dobtak össze. A Morgan Stanleyről azóta már kiderült, hogy hamarosan beléphet a keipto piacra, tegnap pedig szintén ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Soros befektetési alap technológiai befektetésekért felelős vezetője.

Mint elmondta, a tőzsdéktől kezdve, a kriptovaluta megőrzéssel foglalkozó cégeken át, az adózást segítő szolgáltatásokig több infrastrukturális befektetéssel is rendelkeznek, de amit igazán fontosnak tart, hogy az egész kriptopiac egy fontos határvonalhoz érkezett.

“Bár a bitcoin megmaradhatott volna egy alternatív befektetési eszköznek, de miután az elmúlt egy évben a pénznyomatatás hatására 25%-kal növekedett a forgalomban lévő dollár mennyiség, egyre többen kezdtek el attól tartani, hogy megkezdődhet a hagyományos valuták elértéktelenedése. Ha ránézünk a dollár és a bitcoin grafikonjára, akkor jól látható, hogy az inflációs félelmek ellenére az arany nem igazán keltette fel az emberek érdeklődését, szemben a BTC-vel, ami magához csábította a potenciális aranybefektetőket”

Amikor arról kérdezték, hogy ő maga rendelkezik-e BTC-vel, az igazgató elnevette magát és azt mondta, hogy erre a kérdésre nem válaszol, de ezután hozzátette, hogy az államilag kibocsátott digitális pénzeket hamarabb bevezethetik, mint azt bárki is gondolná.

“Amikor ezek elterjednek, kezdetben fenyegetőnek tűnhetnek majd, de nem hiszem, hogy hosszú távon képesek lesznek megingatni a bitcoin helyzetét.”

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img