Game Boyból csinált bitcoin bányagépet

Megosztom

Egy bikapiacon még egy kis móka is belefér, hiszen ha egy kicsit is jól csináljuk, amit csinálunk, akkor ilyen piaci körülmények között keresni fogunk. Éppen ezért kapott helyet a mai napon a következő hír: egy 32 éves Game Boyból készített bitcoin bányagépet egy lelkes tech-őrült. A teljesítménye 0,8 hash másodpercenként.

Az alkotó Stackmashing néven készít videókat a YouTube-on, a kiinduló eszköz egy 1989-es Game Boy. 125 ezer milliárdszoros különbség van a teljesítményben egy mostani ASIC bányagéphez képest, amik nagyjából 100 terahash / sec munkabírást tudnak felmutatni.

Az alkotó szerint abszolút van realitása, hogy kibányásszon egy egész bitcoint a szerkezet, ehhez csupán pár kvadrillió évre van szükség. A kvadrillió kiírva így néz ki:

1 000 000 000 000 000 000 000 000

A teljes bemutató bővebb részletekkel a bő nyolcvanezer követőevel rendelkező tartalomgyártó videójában látható, itt:

Ha most szeretnél bitcoint, ethereumot, cardanot, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance megbízható szolgáltatását ajánljuk.

Felmerül a kérdés, hogy mégis miként kapcsolódhat az internethez egy Game Boy, ez egy külön feladat volt, amit meg kellett oldani. A megoldást egy Raspberry Pi Pico mikrokontroller nyomtatott áramkör jelentette, kiegészítve egy USB pendrive-al. Ezek segítségével sikerült egy Bitcoin Node-hoz kapcsolnia a játékkonzolt.

Természetesen még alapos szoftver módosításra is szükség volt, ám ezeket a feladatokat is megugrotta a játékos bitcoin-hívő. Ám még itt sem volt vége a kihívásoknak, ugyanis a felhasznált eszközök egyike 5, míg másika 3,3 volttal megy, végül ezt is sikerült megoldani.

A Game Boy 1989 április 21-én került forgalomba Japánban, Észak-Amerikában pár hónappal később, június 31-én, Európában egy évvel később, 1990 szeptember 28-án. Az óriási népszerűségnek örvendő eszközből, illetve utódjából, a Game Boy Colorból összesen közel 120 millió darabot értékesítettek.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel