Game Boyból csinált bitcoin bányagépet

spot_img

Egy bikapiacon még egy kis móka is belefér, hiszen ha egy kicsit is jól csináljuk, amit csinálunk, akkor ilyen piaci körülmények között keresni fogunk. Éppen ezért kapott helyet a mai napon a következő hír: egy 32 éves Game Boyból készített bitcoin bányagépet egy lelkes tech-őrült. A teljesítménye 0,8 hash másodpercenként.

Az alkotó Stackmashing néven készít videókat a YouTube-on, a kiinduló eszköz egy 1989-es Game Boy. 125 ezer milliárdszoros különbség van a teljesítményben egy mostani ASIC bányagéphez képest, amik nagyjából 100 terahash / sec munkabírást tudnak felmutatni.

Az alkotó szerint abszolút van realitása, hogy kibányásszon egy egész bitcoint a szerkezet, ehhez csupán pár kvadrillió évre van szükség. A kvadrillió kiírva így néz ki:

1 000 000 000 000 000 000 000 000

A teljes bemutató bővebb részletekkel a bő nyolcvanezer követőevel rendelkező tartalomgyártó videójában látható, itt:

Ha most szeretnél bitcoint, ethereumot, cardanot, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance megbízható szolgáltatását ajánljuk.

Felmerül a kérdés, hogy mégis miként kapcsolódhat az internethez egy Game Boy, ez egy külön feladat volt, amit meg kellett oldani. A megoldást egy Raspberry Pi Pico mikrokontroller nyomtatott áramkör jelentette, kiegészítve egy USB pendrive-al. Ezek segítségével sikerült egy Bitcoin Node-hoz kapcsolnia a játékkonzolt.

Természetesen még alapos szoftver módosításra is szükség volt, ám ezeket a feladatokat is megugrotta a játékos bitcoin-hívő. Ám még itt sem volt vége a kihívásoknak, ugyanis a felhasznált eszközök egyike 5, míg másika 3,3 volttal megy, végül ezt is sikerült megoldani.

A Game Boy 1989 április 21-én került forgalomba Japánban, Észak-Amerikában pár hónappal később, június 31-én, Európában egy évvel később, 1990 szeptember 28-án. Az óriási népszerűségnek örvendő eszközből, illetve utódjából, a Game Boy Colorból összesen közel 120 millió darabot értékesítettek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img