Egyre sekélyebb visszahúzódások utalnak a háttérben folyó bitcoin vásárlásra

spot_img

A bitcoin erős kezdéssel vágott neki a hétnek, ami karakterisztikáiban egyelőre megegyezni látszik az elmúlt hónapokban mutatott, opciós szerződések lejártát követő viselkedésével.

A bitcoin január végén 31%-ot, februárban pedig 26%-ot korrigált a csúcspontjához képest. A márciusi viszahúzódás mértéke ezzel szemben már csak 18%-os volt. Az egyre sekélyebb korrekciók a háttérben folyó felvásárlásra utalnak, amire ugyan már korábban is felhívtuk a figyelmet, de ezt a friss statisztikai adatok is alátámasztják.

A Whalemap adatai szerint az 50 000 – 55 000 dollár közötti régió egy újabb felhalmozási gócponttá alakult. A képen látható minden zöld buborék egy olyan 2000 BTC-s, vagy annál nagyobb vásárlást jelöl, ami végül ismert bálnák tárcáiban kötött ki.

Jól kivehető, hogy az utóbbi napokban növekedett a vásárlások száma.

A legnagyobb tőzsdéken pedig továbbra is csökken az elérhető bitcoin mennyiség. Az ebből a szempontból iránymutatónak tekinthető Coinbase tárcáiban az év eleje óta már 25%-os visszaesés tapasztalható.

A bitcoin árfolyama egy évvel ezelőtt, 2020. március 30-án 5800 dollár volt, éppen egy tizede annak, mint ma. Egészen elképesztő belegondolni abba, hogy mi történt azóta, ahogy abba is, hogy mi történhet még ezután.

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on 

A Bitcoin és a hatványok törvénye: út a milliókig?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img