Holnapig már aligha engedik el a bitcoin kezét

spot_img

A bitcoin árfolyama tegnap délelőtt emelkedni kezdett, miután Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla által gyártott autókat mostantól kezdve bitcoinért is meg lehet vásárolni, illetve hogy az ezekből befolyó pénzt a vállalat nem tervezi fiat pénzre átváltani.

De a nap folyamán emellett két másik, ugyancsak fontos hír is érkezett. Az egyik, hogy a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője, az 5000 ezer milliárd dollár felett őrködő Fidelity Investments egy bitcoin ETF (hagyományos tőzsdéken kereskedhető bitcoin befektetési termék) létrehozásának kérelmét nyújtotta be az amerikai tőzsdefelügyelethez, amivel már nyolcra emelkedett az ezért folyamodó piaci szereplők száma.

A jelenleg elbírálás alatt álló ETF kérelmek:

  • Fidelity
  • Goldman Sachs
  • SkyBridge
  • Morgan Stanley/NYDIG
  • VanEck
  • Valkyrie
  • WisdomTree
  • Bitwise

A másik fontos hír pedig, hogy a fenti listában is szereplő NYDIG vezetője (ez egy intézményes bitcoin befektetők számára létrehozott, New York-i székhelyű bitcoin befektetési alap) egy magyar idő szerint ma éjjel sugárzott beszélgetés során elárulta, hogy állami tulajdonban álló vagyonkezelők kértek tőlük tájékoztatást a bitcoinba történő befektetések menetét illetően.

Korábban ugyanő utalt rá, hogy több amerikai cég készülhet bitcoinnal kapcsolatos bejelentéseket tenni, amit néhány nappal később egy Morgan Stanley-től kiszivárgó dokumentum is megerősített.

A bitcoin árfolyama mindettől függetlenül továbbra is esésben van, ami összefüggésben lehet azzal, amire az elmúlt 2 hétben már többször is felhívtuk a figyelmeteket, vagyis hogy a pénteken lejáró rekord mennyiségű opciós szerződés eladási nyomást gyakorolhat a BTC-re.

Amint a fenti képen is látható, a korábbi lejáratokat követően eddig rendre kilőtt az árfolyam, mindez azonban még nem jelent garanciát arra, hogy a holnap reggel 8:30 – 9:00 közé eső zárás után is ugyanez fog történni.

A tegnapi nap folyamán érkezett hozzánk egy olyan Facebook üzenetet, amiben valaki megköszönte, hogy felhívtuk a figyelmét az opciós lejárat időpontjára, majd hozzátette, hogy megpróbál majd profitálni az ezt követő emelkedésből is. Akiben esetleg hasonló gondolatok merültek volna fel, azt ezúton kérem, hogy véletlenül se hozzon felelőtlen döntést és ne tegyen fel mindent arra, hogy holnap elindulunk a Hold felé. Ha pedig mégis az árfolyam emelkedésére fogadna, akkor mindenképp használjon stop-losst.

Az opciók lejártára tegnap már minden nagyobb nemzetközi híroldal felhívta a figyelmet, így sokan számítanak egy ezt követő emelkedésre. A piac azonban úgy működik, hogy időnként szereti megtréfálni a kereskedőket és éppen akkor bezuhanni, amikor azok a legkevésbé sem számítanak rá.

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img