Újabb bitcoin piacot nyit a CME

Megosztom

A 173 éve alapított chicagói tőzsde (CME) a világ legnagyobb határidős piactere, ami 2017 decemberében indította el saját bitcoin kereskedést lehetővé tevő szolgáltatását. A váltó eddig csak meglehetősen nagy, minimum 5 bitcoin nagyságú tételekben tette lehetővé a kereskedést, de ez a minimum 300 000 dolláros, vagyis közel 100 millió forintos összeg pedig mostanra már erősen korlátozni kezdte, hogy kik vehessenek részt a kereskedésben.

A CME ennek ellenére eddig egészen jól teljesített. 2021-ben napi átlagos forgalmuk 69 000 bitcoin volt és a megnyitott pozíciók méretét tekintve jelenleg is ők a piac negyedik legnagyobb szereplői.

A CME tegnap egy közleményt adott ki, ami szerint ügyfeleik kérésének eleget téve, május 5-én elindítják a második bitcoin terméküket is, amiben 0.1 BTC-re csökkentik a kereskedéshez szükséges minimális belépő nagyságát. Bár sokan úgy vélik, hogy a cég ezzel a hétköznapi kereskedők és befektetők felé szeretne nyitni, voltak akik hiányolták az ennél is kisebb, 0.01, vagy 0.001 méretű szerződéstípusok bevezetését.

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéjeként a CME bitcoin támogatásának kiterjesztése egyfajta legitimitást ad a kriptovaluta létezésének, ami tovább csökkenti annak az esélyét, hogy az ahhoz való hozzáférést a jövőben törvényekkel korlátozzák. A bitcoin kereskedés biztosítása nem egyedül a CME döntése, az ehhez szükséges engedélyek megszerzéséhez az amerikai tőzsdefelügyelet jóváhagyására van szükség.

A CME idén februárban vette fel kínálatába az ethereumot is, amit egyelőre szintén csak nagy tételben, minimum 50 ETH nagyságú szerződésekkel enged kereskedni.

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on is.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel