Egy független jelentés szerint meglehet a fedezet a Tether által kibocsátott stabil coinokra

spot_img

Egy független könyvelőcég szerint a Tether által kibocsátott stabil coinok több mint 100%-os fedezettel rendelkeznek.

Az USDT coinok mögöttes értékét vizsgáló jelentést a Moore Global független elemző csoport készítette, ami az egyik legnagyobb, több mint 100 éves múltra visszatekintő könyvelő hálózat. A vizsgálat tegnap közzétett eredményei szerint a Tether kincstára február végén 35.2 milliárd dollár értékű letéttel rendelkezett, ami csaknem 100 millióval haladta meg az akkor forgalomban lévő USDT mennyiséget. Ez az összeg nem feltétlen csak készpénzben tárolt eszközöket jelent, de ez önmagában még nem ad okot az aggodalomra. A legszigorúbb amerikai licenszekkel rendelkező Gemini USD, Paxos és USDC stabil coinok pénzügyi jelentéseiben szintén szerepelnek ‘nem készpénz formájában’ tárolt vagyonelemek.

A forgalomban lévő stabil coin mennyiség alakulása

A Moore által készített jelentés ugyanakkor még nem tekinthető teljes értékű auditnak, az csupán a Tether által átadott könyvelési adatok látszólag helyes vezetését és pontosságát bizonyítja. Teljes audittal jelenleg még egyetlen stabil coin kibocsátó sem rendelkezik, ami elsősorban a nagy könyvelőcégek óvatosságának tekinthető. Az ágazat globálisan egységes szabályozásának hiányában, ma még egyik neves auditor sem akarja a saját hírnevét kockára tenni egy korai állásfoglalással.

Néhány héttel ezelőtt egyébként a New York-i ügyészség is kedvező döntést hozott a Tetherrel kapcsolatban, miután az általuk lebonyolított több éves vizsgálat sem talált szabálytalanságot a cég működésében. Az USDT mögöttes értékét garantáló letétek megléte már évek óta vita tárgyát képzi, egyes elemzők az egész 2017-es bika piacot a fedezet nélkül kibocsátott stabil coinok számlájára írják.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a YouTube-on is.

Így utalhatsz ingyenesen stabil coint a nagyobb tőzsdék között

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img