Kezdenek összeomlani az árak az NFT piacon

Megosztom

Nincs könnyű dolga annak, aki az NFT-k aktuális árairól szeretne beszámolni. A kriptotőzsdéken jellemzőbbek a likvid token kereskedési párok; ezek adataiból pedig mindenki számára világos, hogy mennyi az aktuális árfolyam, hogy épp lefelé tendál vagy felfelé megy az árfolyam.

Az NFT-k esetében ennél egy kicsit bonyolultabb a helyzet és nehezebb a piac irányát és hangulatát megállapítani. Az NFT szektorban egyrészt sokkal lassabban reagálnak a változásra az eladók, mint a tőzsdéken, másrészt nem is fokozatosan viszik feljebb vagy lejjebb az ajánlataikat: az is előfordulhat, hogy egy pillanat alatt úgy döntenek, hogy 80%-al olcsóbban adják el az NFT-t.

Ezt nevezték el silent crash-nek, vagyis csendes bezuhanásnak. A piaci szereplők nem is tudatosítják, hogy épp crash van, a vásárlók egyszerűen felszívódnak, miközben az eladók nem igazítják az áraikat. Ők csak sokkal később, egyszer csak lényegesen kevesebbért is hajlandóak eladni a műveket. Ez a padló árfolyam és a teljes volumen jelezheti nekünk, hogy épp az árfolyamok beesése a trend.

Most épp ennek a jeleit figyelhetjük meg az NFT piacon.

A CryptoPunks-ban, az egyik legkorábbi NFT kollekcióban tegnap 40%-os padlóár eséseket is láthattunk. A lenti művet nemrég még 42 ETH-ért vásárolták meg, majd tegnap csak 28 ETH-ért tudták eladni. Egy másik mű 16 ETH-ért kelt el, miután az előző vétel 25.5 ETH volt.

A padlóár esése mellett megfigyelhető a volumenek eltűnése is. Ez az NBA Top Shot-nál szépen kirajzolódik. Az adatok azt mutatják, hogy a volumenek február vége óta fokozatosan és nagy mértékben esnek. Egy Top Shot rajongó a Twitteren, Jordan grafikonra vitte ezt:

A piaci aggregátor Nonfungible.com szerint ez a visszahúzódás az egész piacot érinti: esik a teljes eladások száma, azok értéke és az aktív tárcák száma is.

Meglátásunk szerint az NFT nem tűnik el, de a kezdeti hájp most lényegesen alábbhagyott. Februárban elképesztő árakon elkelt digitális műveket láttunk – ennek a korszaknak most egy időre vége lesz, hogy aztán jobb projektek és ésszerűbb árak vegyék át a helyüket. Hogy ez a korrekció meddig for tartani, arra még egyelőre tippelni sem tudunk.

/cointelegraph/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel