Újra rekord mennyiségű tőke van a DeFi-ben és nincs megállás

spot_img

Az adatok azt mutatják, hogy újra lendületben van a DeFi szektor: a legnagyobb protokollok egy felívelést jegyeztek, mind a tranzakciók számának, mint a teljes lekötött értéknek (TVL) a tekintetében.

A Total Value Locked az összes DeFi platformon fokozatosan emelkedett, amióta február végén volt egy megtorpanás. Az egész DeFi szektor TVL-je most 74 milliárd dolláron áll.

Ha közelebbről megnézzük a listát, akkor azt látjuk, hogy a legnagyobb növekedést a Binance Smart Chain-en működő alkalmazások hozták az elmúlt egy hétben. A PancakeSwap (CAKE) és a Venus (XVS) TVL-je is 30%-al emelkedett egy hét alatt. De ennél is nagyobb növekedést tudott hozni a THORChain (RUNE) és az Alpha Fnance (ALPHA), 61, illetve 47%-os növekedéssel.

Az Ethereum hálózaton futó DeFi alkalmazások sem jártak rosszul: az AAVE-ban és a Balancer-ben 26%-al több tőke van, mint egy hete. Az újonnan indult Vesper (VSP) pedig 1,6 milliárd dollárt nyelt el hat hét alatt, csak az elmúlt héten pedig 35%-ot ment.

 

DeFi alkalmazások rangsora, a Totál Value Locked alapján

Az összes DeFi token teljes piaci kapitalizációja is átlépte az eddigi rekordot, amit még februárban állított be. Ez 98,4 milliárd dollárt jelent.

A Top 100 DeFi token piaci kapitalizációja

A tokéneknél a THORChain vezeti a listát, 88%-os árfolyam emelkedéssel egy hét alatta JUST (JST) és az Akropolis (AKRO) pedig mindketten 50%-ot emelkedtek ez idő alatt.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img