A BTC helyzete és altcoin kitekintő: BNB, GRT, LTC

spot_img

A tegnapi nap talán legnagyobb eseménye a piacokon a BNB és az ETH új csúcsa volt.

Az alábbi cikkben Keny, az egyik legsikeresebb kereskedőnk, az Elliott hullámelmélet helyi mestere elemzi a Bitcoint és néhány altcoint. Ha időben szeretnél értesülni minden elemzésről, live streamről és szignálról, fizess elő a Kereskedési Tippekre.

GRT/USD


A GRT korrekciója is véget érhet, amennyiben a fenti számozás helyes. Ha így van, akkor egy kitöréssel igazolhatná az ár ezt a feltételezésem. Mivel a nyitott poziciómnál a CPT-n nem akartam a veszteséget realizálni, ezért most különös figyelemmel kísérem a GRT-t. Abban bízok, hogy a piac megjutalmaz a türelmemért, és az árfolyam hamarosan a 3$ feletti szinteket fogja ostromolni.

LTC/USD





Az LTC már korábban is jelezte a piac illetve a bitcoin irányát. Egy potenciális háromszög alakulását figyelem. Jelenleg longolom az LTC-t, de nem akarok túl nagy kockázatot vállalni, ezért a felső trendvonal közelében zárni fogom a pozíciót. Ha onnan lefordul, akkor már csak az E hullámot kell majd türelemmel kivárni, és indulhat a móka.

BNB/USD


A klasszikus technikai elemzés szerinti háromszögből kitört a BNB, ezzel visszaigazolva azt, hogy a korrekció befejeződött.A price action alapján az az emelkedés, ami 40$-ról 350ig vitte az árat, nagy valószínűséggel a 3. hullám lehetett. A korreckió nem volt túl mély, mindössze az 50% vette vissza a 3. hullámnak. A fibo alapján 400-450$ közelében lehet az a szint, ahol az 5. hullám elérheti a maximumát. DE! A 3. hullám utolsó szakasza egy megnyúlt hullám volt, ezért számítani lehet arra, hogy a nagyobb idősíkon alakuló 5. hullám is megnyúlik. Ha ez bekövetkezik, akkor a 450$-t jóval meg fogja haladni az árfolyam.

BTC/USD

Végül a BTC. Itt elsősorban egy záródiagonál esélyes, ahogy azt a legutóbbi streamben is említettem. Érdemes az RSI panelre is egy pillantást vetni, ahol a folyamatos divergenciák egy csökkenő trendvonalat adnak ki. Ezen trendvonal mentén kúszik észrevétlenül lefele az indikátor, előkészítve egy esetleges trendfordulót, azaz egy nagyobb trendszintű 4. hullámot.
Ez a záródiagonál a klasszik technikai elemzés szerint egy emelkedő ék alakzat, amit medve alakzatként ismerhettek. Elliott értelmezésében a záródiagonál kialakulása a trend fáradását jelzi. Ez abból figyelhető meg, hogy az árfolyam már nem tud szabályos 5-ös szerkezetet formálni trendirányban, ezért gyakori a diagonálok esetében a 3-3-3-3-3-as szerkezet.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img