10 cent fölé jutott a VET, lehet, hogy ez még csak a kezdet

spot_img

Fontos mérföldkőhöz érkezett hazai idő szerint húsvét hétfőn, a koradélutáni órákban a VeChain, a dual token modellben dolgozó projekt fontosabbik kriptopénze, a VET átlépte a 10 dollárcentes, lélektani határvonalat. Az ellátási láncokra, a termékhamisítás elleni kűzdelemre, illetve számos egyéb piacra dolgozó Vechain befektetői évek óta vártak erre a pillanatra, most a bikapiac, és persze a kiváló fundamentum elhozta, könnyen lehet, hogy ez még csak egy hosszú út első állomása.

Először vessünk egy pillantást a VET árfolyamára, majd menjünk tovább:

A beveztőben is említettük a bikapiacot, hiszen egy-egy projekt sikereinek vizsgálatakor ettől nem lehet eltekinteni. Illúzió lenne azt gondolni, hogy egy projekt csak és kizárólag azért emelkedik több száz, vagy akár több ezer százalékot, mert olyan fantasztikus munkát végeznek a projektgazdák, hogy annak egyszerűen nem tudnak ellenállni a befektetők.

Azért emelkedik most szinte minden a kriptopénzek piacán, mert bikapiac van, ráadásul tombol az alt szezon, eljött a bitcoin melletti, egyéb kriptopénzek tündöklésének ideje. De ennek ellenére azért a befektetők nem -teljesen- elvakultak, sokan legalább a bemutatkozó oldalát megnézik egy-egy projektnek, éppen ezért nem véletlen, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a VeChain alapítóinak.

Óriási partnerkört, komoly együttműködéseket értek el, a BMW csak egy a sok direkt partner közül, a PriceWaterHouseCoopers pedig nem az egyedüli, aki “viszonteladói” modellben dolgozik a kínai csapattal, vagyis hatalmas ügyfélkörük számára kínálják a VeChain megoldásait.

DeFi, ingatlan, egyebek

Ráadásul az elmúlt időszakban nem csak az alapszolgáltatásaik, az ellátási láncok menedzsmentjét segítő termékük, illetve a termékhamisítási elleni harcban megoldást nyújtó eszköz ért el komoly sikereket, újabb felesztésekkel is előálltak. A VeChain hamarosan megjelenik a DeFi területén, sőt, ingatlanmenedzsment (letétkezelés) platformot is indítanak.

Meddig mehet az árfolyam?

Sok elemző hangoztatja, hogy akár még a mostani ciklusban, 2021 során, vagy egy-két éven belül, legrosszabb esetben 2025-ig, de a VET elérheti az egy dolláros szintet. Mások jóval messzebbre mennek, azt mondják, hogy a két-három, sőt, akár a három-öt dolláros érték is reális, hiszen annyira átfogó, és annyira sikeres a termékpaletta.

Mielőtt azonban készséggel elfogadnánk a több dolláros árfolyamot, fontos hozzátennünk, hogy a VET készlete bő 86 milliárd, így az egy dollár is közel száz milliárd dolláros market cap-et jelentene. Ha a piacon minden változatlan, akkor ezzel a market cap-el kapsából a harmadik helyig repülhetne a VeChain, letaszítva az előkelő harmadik helyet jelenleg elfoglaló BNB-t a dobogóról.

Ráadásul közel fele akkora értéket érhetne el, mint a most durván 250 milliárd dollár összértékű Ethereum, ami nem tud realisztikus egy olyan kriptopénztől, ami jelenleg a top 20-ba sem fér bele. De most azt feltételeztük, hogy minden változatlan marad a következő hónapok, a következő évek során. Ez azonban nem túl valószínű.

Sokak szerint egészen tíz ezer milliárd dollárig szágulhat a mostani kétezer milliárdról a teljes piac, óriási a növekedési potenciál, minden nagyot fog nőni, legalábbis ami a minőségi projekteket illeti. Ráadásul sok átrendezős is lesz, rengeteg nagy meglepetés.

Arra sem számítottunk például még pár hónapja sem, hogy a Litecoin elveszíti a dobogó harmadig fokát, a helyére kerül a Binance kriptopénze, a BNB. Mindez persze nem befektetési tanácsadás, azonban az eddigi teljesítményt látva, és a piac várható jövőjét is mérlegelve szinte borítékolható, hogy legalább 25 dollárcentig el fog menni a VET

Ha most szeretnél VeChaint-t, vagy más kriptopénzt vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img