Anonim pénzküldési lehetőséget vezet be a Signal

spot_img

A Signal fejlesztői bejelentették, hogy új funkcióval bővítik ki a titkosított üzenetküldésre fókuszáló alkalmazásukat. Az app felhasználói a jövőben teljesen anonim módon küldhetnek majd pénzt egymás számára, miután elkezdődött egy lekövethetetlen tranzakciókra képes kriptovaluta, a MobileCoin integrálása a Signal telefonos klienseibe.

A fizetési megoldás elsőként az Egyesült Királyságban vált elérhetővé, ám hamarosan más régiókban is bevezethetik.

“Sok ember számára jelent megkönnyebbülést, hogy annak tudatában kommunikálhat másokkal, hogy senki sem képes a megfigyelésükre. Ők most már nem csak anonim módon beszélhetnek a terapeutájukkal, de akár úgy is fizethetnek a szolgálataiért.”

Ma már több népszerű csevegő alkalmazás (pl: WhatsApp) is támogatja, hogy felhasználóik összekapcsolják azokat a saját bankszámláikkal, ám a pénzügyi szolgáltatók az ezeken keresztül végrehajtott utalások adatait rendszerint tovább értékesítik különböző harmadik felek, például marketing cégek, vagy akár a hatóságok felé. Az olyan ismert kriptovaluták, mint például a bitcoin vagy az ethereum segítségével végrehajtott tranzakciók szintén könnyen visszakövethetőek a résztvevő felek kilétéig, a Signal ezért úgy döntött, hogy egy ezeknél biztosabb megoldást integrál a platformjába.

A legismertebb anonim utalásokra lehetőséget adó kriptopénzeknek jelenleg a Monero és a Zcash tekinthető, ám a Signal fejlesztői végül egy ezek titkosítási eljárásait kombináló digitális pénz, a MobileCoin támogatása mellett döntöttek, ami az előzőeknél sokkal kisebb tárhelyet és sávszélességet igényel a tranzakciók végrehajtásához. A Signalon belüli utalási lehetőség bevezetését azért tartották fontosnak, mert ez ma már alap funkciónak számít a legtöbb kommunikációs programban.

“A legkorszerűbb titkosítási eljárást alkalmazzuk, de a felhasználó nézőpontjából az egész olyan zökkenőmentes lesz, mintha a kedvenc fizetési alkalmazását használná.”

Habár a MobileCoin-t 2017-ben hozták létre, eddig még viszonlyag ismeretlen kriptovalutának számított. Jelenleg kizárólag egyetlen nagyobb tőzsdén, az FTX-en lehet megvásárolni, bár a Signal integrációnak köszönhetően szinte biztos, hogy hamarosan több váltó is felveszi majd a kínálatába.

A MOB árfolyama néhány nappal a nagy bejelentés előtt meredek emelkedésbe kezdett, így valószínűleg már korábban kiszivároghatott a partnerség híre.

A MobileCoin kilengései miatt egyébként már azt tervezik a Signal-nál, hogy egy kisegítő megoldással egészítik ki a pénzküldés funkciót, ami csak az utalás pillanatára alakítja MOB-bá a küldeni kívánt öszeget, annak megérkezése után viszont átváltja azt egy hagyományos valuta értékét lekövető stabil coinra, vagy fiat pénzre. A lényeget, vagyis a tranzakciók anonimitását mindez nem befolyásolná.

Ezért szeretjük az FTX-et

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img