A legnagyobb kriptotőzsde vezérigazgatója teljes vagyonát kriptóban tartja

spot_img

Changpeng Zhao, vagyis CZ, a Binance alapítója és vezérigazgatója és a kriptovilág egyik leggazdagabb embere bevallotta: teljes vagyonát kriptóban tartja.

“Én olyan ember vagyok, aki sokkal jobban értékeli a likviditást, mint magát a birtoklást. Sőt, ha lehetne inkább nem birtokolnék semmit.” – mondta CZ egy szerdán megjelent Bloomberg interjúban.

Megjegyezte, hogy a teljes vagyonának szinte 100%-át bitcoinban és más kriptopénzekben tartja. Nem birtokol ingatlant és túl sok készpénze sincs.

“Pénzben kifejezve azok a fizikai dolgok, amiket ténylegesen birtoklok, eltörpülnek a teljes vagyonom mellett. Ez egy paradigmaváltás nálam: nem veszek fiatpénzt kriptóból, nem veszek házakat kriptóból. Csak a kriptopénzeimet akarom megtartani. Nem is akarom fiatpénzzé tenni a kriptóimat a jövőben sem.”

Zhao elmondta, hogy a kezdetekkor, még 2006-ban eladta a házát, hogy Bitcoint vehessen, aztán kilépett a munkahelyéről is, hogy a Binance-re fókuszáljon. “Bérelhetsz lakást, vagy megszállhatsz egy hotelben – ez sokkal nagyobb „likviditást” biztosít az életedben” – mondta az interjúban.

Ha velünk regisztrálsz a Binance-re, minden jutalékod után 20%-os visszatérítést ad a tőzsde. Ennél jobb ajánlatot nem találsz a piacon.

Előzőleg CZ már említette, hogy egyáltalán nem birtokol fiatpénzt, csak akkor vált át kriptóból ha valami olyasmit vásárol, amit csak a hagyományos fizetőeszközzel lehet megvásárolni.

A kínai Hurun Kutuatóintézet szerint Changpeng Zhao a kriptopénzes piacon ő a harmadik leggazdagabb ember, vagyonát januárban 8 milliárd dollárra becsülték.

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img