Hayes beadta a derekát az amerikai hatóságoknak

Megosztom

A múltkor megírtunk, hogy Arthur Hayes, a BitMEX egykori első embere saját maga fordult az amerikai hatóságokhoz, hogy tisztázza magát. Tegnap eljött a megadásának napja és Hayes Hawaii-ra repült, ahol a megbeszélt időpontban várták őt az amerikai hatóságok, akik őrizetbe vették.

Hajlandó bíróság elé állni a BitMEX volt igazgatója

Hayes ügyvédje kifizette a 10 millió dolláros óvadékot, ezért a New-York-i tárgyalásig szabadon mozoghat Hayes. Egy különleges egyeszségnek köszönhetően a szabadon mozgás kiterjed Hayes otthona, Szingapúr és az Egyesült Államok közötti ingázásra is. Viszont amíg Szingapúrban tartózkodik, a városállamnak joga van őt átadni az amerikai hatóságoknak, ha szökni próbálna.

“Hayes egy „self-made” vállalkozó, akit igaztalanul vádolnak olyan bűnökkel, amit nem követett el. Az ügyfelem önkéntesen megy bíróság elé, hogy tisztázza az ellene felhozott és megalapozatlan vádakat”

– mondta a sajtónak Hayes ügyvédje.

Hayes tavaly tavasszal azért tűnt el , mert a BitMEX kapcsán az amerikai árutőzsdei kereskedést felügyelő hatóság bíróság elé akarta őt állítani. A BitMEX éléről lemondatták, majd legalább fél évre eltűnt. Az amerikai hatóságokat aztán tavaly ősszel kereste meg, hogy tisztázza magát. A vád illegális derivatív tőzsde működtetése és egy csomó pénzmosás elleni intézkedés elleni kihágás.

A BitMEX-ből azóta egy teljesen legálisan működő tőzsde lett, a teljes igazgatótanácsot kicserélték és mostanra minden aktív kereskedőjük személyazonosságát bekérték.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel