Bitcoinnal fizetett volna a bérgyilkosnak, elkapták

Megosztom

Még mind a mai napig él a sztereotípia, miszerint a bitcoin a bűnözők pénze, egy olasz férfi most egy húszárvágással “ráerősített”, egyben rá is cáfolt a népszerű véleményre. A sértett ex a volt barátnőjén akart bosszút állni, különösen kegyetlen módon, mutatjuk a pénzügyi részleteket.

Az Europol és a helyi rendőrség együttműködésében sikerült elfogdni azt az olasz informatikust, aki a dark weben bérelt fel egy bérgyilkost, hogy elbánjon a volt kedvesévevel. Tízezer eurónyi bitcoint ígért azért, ha savat önt a nőre, illetve ha eléri, hogy tolószékkel kelljen közlekednie.

A hátborzongató terv szerencsére nem valósulhatott meg, hiszen az Europol szakértőinek sikerült azonosítaniuk a tőzsdét, ahol a bitcoint váltást végrehajtotta, az ő segítségükkel pedig hozzájutottak az illető személyes adataihoz, így már csak el kellett fogniuk a helyi hatóságoknak.

Az European Cybercrime Center munkatársai saját bevallásuk szerint is kripto-analízis, vagyis a blokklánc, a blokktörténet elemzésével fejtették meg a készülő bűncselekményt, szép példa arra, hogy miért nem alkalmas a bitcoin arra, hogy bűncselekményekhez használják.

Europol: a kiberbűnözők igen, a terroristák nem használják a Bitcoint

Az évek óta tartó vita, miszerint a bitcoin a bűnözők pénze-e ezzel természetesen még távolról sem ért véget, azt viszont remekül szemlélteti az eset, hogy nem érdemes a kriptopénzhez fordulnunk, ha rosszban sántikálunk. Ha most szeretnél bitcoint vásárolni, és nem az a célod, hogy árts valakinek, mi a Binance használatát javasoljuk.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel