OKEx bemutató

Megosztom

Az OKEx egy 2014 óta működő kriptotőzsde. Elődje a mai napig is működő OKCoin, ami egy hétköznapi felhasználókat célzó, egyszerű kriptovaluta vásárlásra lehetőséget adó oldal. Az OKEx ehhez képest már egy sokkal komplexebb pénzügyi platform, ahol többféle tőzsdei és kamatozó szolgáltatás is elérhető.

Az OKEx a kripto mellett számos fiat befizetési lehetőséget is támogat, így hazánkból például nem csak dollárral vagy euróval, de akár forinttal is feltölthetjük az itt megnyitott számlánkat.

Az első 100 dollárt meghaladó vásárlásukért 10 dollár értékű bitcoint kapnak ajándékba az OKEx felhasználói.

Mint a legtöbb tőzsde, az OKEx is rendelkezik egy saját maga által kibocsátott kriptovalutával. Az OKB legfőbb funkciója, hogy csökkenteni lehet vele a tőzsdének fizetett kereskedési jutalékok mértékét, de emellett különböző bónusz akciókban való részvételre is feljogosít.

Ezek közé tartozik például a Happy Friday program, aminek keretében a tőzsde felhasználói minden héten részesedhetnek az OKEx határidős kereskedési párjain keletkezett bevételeinek 20%-ból. Az akcióban való részvétel feltétele, hogy az előző héten legalább napi átlag 100 USDT értékű letéttel kell rendelkezniük a tőzsdén, vagy a napi átlagos kereskedési forgalomuk értékének kell meghaladnia a 100 USDT-t.

A résztvevők a teljes mezőnyhöz képesti részesedésüknek megfelelően kapják meg a jutalmaikat, viszont az OKB-ban tárolt letétek kétszeresen kerülnek számításba a rangsor megállapítása során.

Kereskedési jutalékok tekintetében az OKEx nemrégiben csökkentette az általa felszámított fee-k mértékét, amivel limites megbízások esetében csak alig 0.005%-kal marad el a piacon elérhető legjobb ajánlattól. A tőzsde ezt minden felhasználója számára feltétel nélkül garantálja, tehát OKB tartására sincs szükség a megszerzéséhez.

Ami az OKEx-re való be- és kiutalások díjait illeti, azok teljesen ingyenesek, de a network fee-t, vagyis a bányászoknak fizetendő jutalékokat továbbra is felszámítják. Amit ezzel kapcsolatban még fontos megemlíteni, hogy az OKEx csak azok számára tesz lehetővé bármiféle kiutalást, akik befejezték a platform ügyfélazonosító eljárását.

Az OKEx tőzsdei felülete könnyen áttekinthető, a 400-nál is több kereskedési pár pedig a böngészős mellett akár mobiltelefonos, vagy asztalra telepíthető alkalamzásból is elérhető. A hagyományos (spot) piacok mellett itt is adott az akár 100-szoros tőkeáttételre lehetőséget adó margin és határidős, valamint az opciós kereskedés lehetősége.

Az OKEx talán legegyedibb kereskedési funkciója az egységesített számlarendszer (Unified Account) nevű szolgáltatás. A segítségével a kezdők akár minden veszélyesebb tőkeáttételes szolgáltatásról letilthatják magukat, a haladók viszont egy teljesen új szintre emelhetik azok használatát. A multi-currency account aktiválásával nem csak a számlánkon rendelkezésünkre álló törzstőkével, de akár a még nem realizált profitunkkal is lehetővé válik az új pozíciók megnyitása, ami sokkal hatékonyabb bankroll kihasználást tesz lehetővé.

A kereskedés kapcsán szintén említést érdemlő a feladható megbízások széles választéka. A már megszokott limit, stop-limit és market ügyletek mellett, lehetőségünk van 3 speciális típus, a Trail az Iceberg és a TWAP használatára is.

  • A Trail, vagyis a követő megbízást viszonylag sokan ismerik. A segítségével például megadható, hogy a jelenlegi árszint alatt mennyivel lépjen életbe a stop loss-unk, vagyis ha az árfolyam folyamatosan emelkedik, akkor azzal együtt a stop szintünk is ezt lekövetve, automatikusan növekedni fog.
  • Az Iceberg azt teszi lehetővé, hogy egy adott árfolyam sávban, kisebb részekre szétosztva kerüljön be az ajánlatunk az order bookba.
  • A TWAP haszálatával pedig egy általunk megadott időkeret alatt kerülnek végrehajtásra a megbízások. Ez főleg a nagyobb tételekben kereskedők számára lehet hasznos, akik így nem azonnal, egyetlen nagy vétellel vagy eladással sokkolják a piacot, hanem szépen lassan, a piac ritmusához igazodva tudnak tevékenykedni.

Az OKEx azokra a kezdőkre is gondolt, akiknek mindez teljesen kínaiul hangzott és létrehozott számukra egy kereskedés gyakorlására alkalmas felületet. A demo számla az alábbi képen látható menüből érhető el, a rajta lévő virtuális pénzzel pedig bármelyik spot, margin, határidős és opciós piac kipróbálható.

A centralizált tőzsdei szolgáltatások mellett, az OKEx is nyitott a DeFi világa felé. Amellett, hogy több tucat decentralizált app coinjai váltak elérhetővé a váltón, az OKEx Earn égisze alatt több ilyen alkalmazást is integráltak az oldal felületére. A rugalmas lekötésű, tehát bármikor felmondható és napi jóváírással működő kriptós kamatozó szolgáltatások jelenleg az alábbi megtérüléseket kínálják az itt letétbe helyezett letétekre.

Az OKEx átvállalja az általa támogatott DeFi appok használatának gas költségeit.

Az OKEx azon kevés váltók közé tartozik, amiket még sohasem törtek fel. Felhasználóik a 2fa, a telefonra küldött ellenőrző kód és az emailes megerősítést is beállíthatják a fiókjuk megerősítésének érdekében. A tőzsdét ugyancsak  kiemeli vetélytársai közül, hogy míg más oldalakon vért kell izzadnunk egy ügyfélszolgálatos elérhetőség megszerzéséért, addig az OKEx szinte minden nagyobb közösségi platformon képviselteti magát, így az email és a telefon mellett, akár ezeken keresztül is felvehetjük velük a kapcsolatot.

Összességében az OKEx egy olyan kripto tőzsde, ami az Unified Account szolgáltatásán keresztül főleg a kripto derivatíva kereskedők számára lehet képes újat mutatni. Az új regisztrálók kihasználhatják a tőzsde éppen aktuális (jelenleg 80 dollár értékű) üdvözlő bónuszait is, amelyekről itt található több információ.

OKEx bemutató

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel