A BTC dominancia két éves aljon, éledezik a piac

Megosztom

A kriptopiac kapitalizációja 100 milliárdot nőtt a héten, ezzel nagyjából visszatért a hétvégi zuhanás után.

Az első számú kriptopénz, a Bitcoin vasárnap egy nagyobb esést élt át, amikor néhány óra alatt 9000 dollárt zuhant az árfolyama. Az elkövetkező napokban kezdett visszatérni, de csak 58 000 dollárig jutott az ár. Tegnap egy újabb medvés nap volt a BTC-nél, az 53 500 dolláros aljat is érintettük. Ezután, a legjobbkor érkeztek a pozitív hírek: először a PayPal mobilos fizetési szolgáltatása, a Venmo engedélyezte  70 millió felhasználójának, hogy kriptopénzekkel kereskedjenek. Ezután a WeWork jelentette be, hogy elfogad néhány kriptopénzt fizetőeszköznek.

Ezután a BTC képes volt 3000 dollárt nyerni és 57 000 -ig ment. Azóta egy kicsit konszolidálódott az árfolyam és 56 000 dollár körül kereskedik azt. Keny szerint rövid távon egy háromszögben mozog az árfolyam, a kitörés pedig még várat magára.

Ezzel az emelkedéssel a BTC kapitalizációja visszatért az 1 trilliós szintre. Mivel sok altcoin is nagyobb emelkedést tudott leírni, mint a BTC a hétvégi zuhanások után, a BTC dominanciája leesett az 51%-os szintre. Utoljára két éve áprilisban uralták ennyire a piacot az altok.

BTC dominancia, 1W

A legtöbb altcoin is vérzett egy nagyot a héten, kivéve a Dogecoin, amit Snoop Dogg és a 420 mémelése is megdobott, most viszont egy nagyobb, 20%-os esés után kell bizonyítania a kutyás coinnnak. A BNB és a CAKE, a két mostanában legnépszerűbb tőzsdecoin is jól bírta a hetet: az előbbi újra 600 dollár fölé ment, az utóbbi pedig kicsit lemaradt eddigi csúcsától és most 27,5 dolláron kereskedik. Sok figyelem szegeződik az ETH-ra is, ahol még nagyobb emelkedést várnak a szakértők. Jelenleg kicsivel a történelmi csúcsa alatt 2370 dolláron keresedik.

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel