Kína mintha egyre megengedőbb lenne a kriptopénzekkel

spot_img

Nagy fájdalma az egész kriptopénz piacnak, hogy Kína az elmúlt évek során kifejezetten barátsgátalan volt a területtel, szigorú szabályozás, sőt, egyenesen tiltás alá esnek a kriptopénztőzsdék, pontosabban azok használata. Ám az utóbbi időben mintha lenne némi változás a nagy szigorban, bár konkrétumokról egyelőre nem tudunk beszámolni, ám a kínai központi bank igazgatóhelyettese meglepően enyhe hangot ütött meg a témában egy interjú során.

Li Bo, a People’s Bank of China (PBC) igazgatóhelyettese egyenesen “alternatív befektetési lehetőségnek” nevezte a bitcoint, és ez nagy dolog. A CNBC tartott egy kerekasztal beszélgetést, itt hangzottak el a bankvezér szavai. Bár ez önmagában természetesen -még- nem jelent semmi, ám ha mélyebbre megyünk az elhangzottakban, még árnyaltabb, enyhébb gondolatokat hallhatunk.

A spekulatív “természet” az egyik fő kifogás, amit most is megfogalmazott Bo, ám hozzátette, hogy ezt kell megfejteniük, mármint azt, hogy miként kerülhetik el ennek az esetleges negatív következményeit. Megtudhattuk azt is, hogy nem tekintik pénznek a kripotpénzeket, hanem “kriptoeszközöknek”, amiknek a legfontosabb szerepe a jövőben az, hogy befektetési alternatívát nyújtsanak.

Nagy dolog önmagában az is, hogy “szerepet” kapott a bankvezér szavaiban a kriptopénz, mint eszközosztály. De itt még nincs vége, az is elhangzott, hogy “sok más országhoz hasonlóan” Kína is keresi a szabályozás módját, lehet, hogy ez “minimális” lesz csupán, de valamilyen szabályozásra mindenképp szükség van Bo szerint.

Elmondta azt is, hogy amíg nem dolgozzák ki a szabályozás módját, addig marad a mostani.

Még a szabad piacokon, a céges, politikai kommunikációban is általános, hogy éles váltások helyett csepegtetés történik, finoman, kis adagokban adják be a publikumnak a közelgő -akár földindulásszerűen jelentős- változást. Természetesen nem tudhatunk egyelőre semmi biztosat, ám a sorok között olvasva mégis bizakodhatunk azt illetően, hogy Kína, a világ következő vezető gazdasági hatalma megengedő lesz a kriptopénzekkel szemben.

A kínaiak nem mozgathatják ki -legálisan- a vagyonukat Kínából, a párt ezzel is azt akarja elérni, hogy országuk tovább erősödjön, a gazdasági hatalmuk töretlenül növekedjen. Éppen ezért csillagászati összegek lapulnak a kínai zsebekben, amik várják, keresik az újabb és újabb befektetési lehetőségeket.

Ha megnyílik a kínaiak számára a kriptopénz-befektetés lehetősége, az akár jelentős felfutást is hozhat a piacon, a hype, és a beáramló tőke okán egyaránt. Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk, ez nem befektetési tanácsadás, ám a piac hangulatát tekintve jó okkal feltételezhetjük, hogy a felívelés még kitart a következő hónapok során.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img