A kínai bányászok kiesése miatt lelassult a Bitcoin tranzakciók feldolgozása

Megosztom

Az elmúlt napokban több email is érkezett hozzánk beragadt, napok óta nem teljesülő bitcoin utalásokkal kapcsolatban. A hiba nem a ti készülékekben van.

Habár a Bitcoin hálózat kihasználtsága az elmúlt hónapok során egyébként is folyamatosan növekedett, amint arról mi is beszámoltunk, néhány napja áramkimaradás sújtja azt a kínai tartományt, ahol a helyi bányász kapacitás mintegy 80%-a összpontosul. A helyzet következtében lelassult a tranzakciók feldolgozása és a szokásosnak számító, 10 perc körüli blokk időket olykor 1 óránál is hosszabbak kezdték el felváltani.

https://twitter.com/denverbitcoin/status/1384802842565697538?s=20

Ezzel összhangban a tranzakciós költségek is megemelkedtek. Jelenleg átlagosan 59 dollárt kell kifizetni egy utalásért, ami meghaladja a 2017-es bika piac csúcsán elért, 50 dolláros szintet is. Aki ennél kevesebb jutalékkal próbál pénzt küldeni, annak várnia kell, amíg a jobban fizető ügyfelek elfogynak előle..

Az áldatlan állapotok legkorábban a hétvégére enyhülhetnek, az érintett kínai bányászok egy csoportjának becslése szerint addigra talán képesek lesznek ismét beüzemelni a bányagépek egy részét. A Bitcoin egy önszabályzó mechanizmussal is rendelkezik, ami ilyen esetekben magától is képes enyhíteni a hálózatot érintő terhelést. Ha az kínaiak visszatérése sikertelen lenne, akkor ez legkorábban május első napjaiban aktiválódhat.

A beragadt utalások sorsa szolgáltatóktól eltérően változhat. Egyes tárcák lehetőséget adnak a tranzakciós díjak utólagos megemelésére (Replace by fee), amivel előrébb kerülhetünk a várakozási listán, míg mások 2-3 nap után maguktól felfüggesztik a folyamatot és ismét elérhetővé teszik a felhasználók tárcáiban a sikertelenül küldött összeget. A helyzet rendeződéséig a kisebb utalások végrehajtásához érdemes a bitcoin helyett más tranzakciós formát választani.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on is.

Így utalhatsz ingyenesen stabil coint a nagyobb tőzsdék között

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel