A PancakeSwap holnapi megújulása problémákat okozhat a Binance Smart Chain működésében

spot_img

Verziót vált a PancakeSwap, a Binance Smart Chain legnagyobb decentralizált tőzsdéje. Az április 23-án, magyar idő szerint reggel 7 órakor induló V2, a dexet vezérlő okos szerződések működésében hoz változást. Ennek részeként új LP tokenek kerülnek majd kibocsátásra, amelyek megszerzéséért a felhasználóknak is tenniük kell.

Azok akik jelenleg rendelkeznek a Pancake által kibocsátott liquidity pool tokenekkel, a váltás miatt át kell váltaniuk azokat a holnap érkező új LP tokenekre, ugyanis a régiek a jövőben már semmilyen hozamot nem fognak generálni. Ez érinteni fog minden ezeket támogató BSC-s hozam aggregátor szolgáltatást is (pl.: Autofarm, stb.).

Azoknak akik továbbra profitálni szeretnének ezekből, le kell állítaniuk a most futó stake-elésüket, ki kell vonniuk az ezek mögöttes értékét garantáló likviditást, majd azt az új pool-okban elhelyezve újraindítani a folyamatot. A hozam aggregátor oldalakon letétbe helyezett LP-k esetében szintén manuális átállásra lesz szükség.

Mivel ezt mindenkinek egyénileg kell végrehajtania, elképzelhető, hogy az ezekkel járó tranzakciók komoly terhelést rónak majd a BSC hálózatára, ami már az elmúlt napokban is skálázódási problémákkal küszködött. Sok felhasználó lagokkal, nem teljesülő utalásokkal vagy egyes esetekben akár 0.25 BNB-s (~100 USD) tranzakciós díjakkal szembesülhetett.

A PancakeSwap aktív felhasználóinak száma az elmúlt 24 órában megközelítette 700 000-et

Habár a BSC a jelenlegi napi 9 milliós tx számainál kezdett el szembesülni ugyanazokkal a korlátokkal, mint amiket az Ethereum hálózat már napi 1.5 milliónál megtapasztalt, úgy tűnik, hogy még ez is kevés a zökkenőmentes működéshez.


A BSC teljes kapacitásának kihasználtsága jelenleg 80%-os.

A BSC számára komoly problémákat is okozhat, hogy az Ethereummal szemben (tudomásunk szerint) nekik még nincsenek konkrét terveik a skálázódási problémák megoldására.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on is.

Binance Earn: útmutató a kamatozó kriptopénz szolgáltatásokhoz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img