Soha nem volt még ennyi aktív Ethereum tárca

spot_img

Elérte a történelmi csúcsát az Ethereum hálózaton működő aktív tárcák száma. Konkrétan ez 771 ezer aktív tárcát jelent. Az előző csúcs tavaly novemberben volt, amikor 739 ezer aktív tárcák mértek, de 2018 januárjában is közel hasonló számú, 735 ezer aktív tárca volt használatban.

MInderről a CoinMetrics.io számolt be:

Az erős fundamentumokat az egyedi Ethereum címek száma is bizonyítja. Az Ethereum történetében végig stabilan és szinte lineárisan emelkedett az egyedi tárcák száma, aztán a 2018-as év eleji low cap bumm után nagyságrendeket is lépett. AZ EtherScan.io adatai szerint jelenleg 148.8 millió egyedi tárca létezik a hálózaton.

Az szilárd fundamentumokhoz hozzátartozik az árfolyammal szembeni magasabb elvárás is. Rövid időn belül sokan 3000 dollárra teszik az ETH árfolyamát. Már a tegnapi csúcsot, a 2650 dollárt is a közelgő hálózati uprade számlájára írták a szakértők. Hamarosan ugyanis színre lép az EIP 1559 upgrade, ami csökkenteni fogja az ETH készletét és az utalási költségeket is. Ez a lépés az ún. London upgrade része lesz, ami várhatóan július végére befejeződik. Ha sikerül jelentősen csökkenteni a hálózati dugulások miatt extrém magasra ívelő utalási költségeket, akkor az még több kisbefektetőt vonzhat az Ethereum hálózatán élő coinokba és tőzsdékbe. Ez pedig a következő nagy altcoin szezonnak is megágyazhat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img