A Visa szerint a Bitcoin már digitális arany, még jobban elmélyíti a kripto integrációt

Megosztom

A Visa első negyedéves pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a cégnél komoly érdeklődést mutatnak afelé, hogy a kriptopénzeket mélyebben beágyazzák a jelenlegi rendszereikbe. Sőt, a Visa vezérigazgatója, Alfred Kelly egyenesen digitális aranynak nevezte a Bitcoint.

A folyamat nem most kezdőtött. Már februárban látni lehetett, hogy a Visa egy crypto API-val kísérletezget. A következő hónapban pedig már bejelentették, hogy az Ethereum tranzakcióit USDC-ben fogják elszámolni.

Az eddigi legizgalmasabb lépésekre csak ezután fog sor kerülni: a befektetők a jelentésből megtudhatták, hogy a cég szeretné engedélyezni a közvetlen kriptopénzes fizetéseket a Visa minden kártyáján, az egész világon. Ennek érdekében minden Visa terminálon, a kereskedőnél átváltható lehetne a kriptopénz. Továbbá azon is dolgoznak, hogy pénzügyi intézmények számára megadják az USDC-ben való elszámolás lehetőségét.

Ha ezek megvalósulnának, az egy óriási előrelépést jelentene az egész kriptopénz ipar számára és olyan legitimációt nyújtana ennek a szférának, mint amilyet eddig még semmi. Ha tényleg beépítik a rendszereikbe, akkor egy több milliárdos felhasználói bázisú, a hétköznapokban is használt rendszer részei lehetnének a kriptopénz. Emellett a tulajdonosok számára is hirtelen megnyílna a lehetőség, hogy több száz millió árusnál elköltsék a kriptopénzeiket.

A közvetlen, felhasználótól érkező kriptopénz váltás lehetőségéről még nem esett szó az earnings call során, de a felvázolt tervek alapján mindenki elégedett lehet.

/cryptopotato/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel